badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

German International 2011 Aangepast badminton

Het eerste verslag van de German International 2011 aangepast badminton door bondscoach Annie van Daal.

 

Helaas heeft Neomi Kerssemakers moeten besluiten vanwege familie-omstandigheden niet deel te nemen aan het toernooi. Vrijdagmiddag zijn alle spelers en begeleiders gearriveerd in de sporthal in Dortmund.

Als eerste moesten er nog en aantal spelers geclassificeerd worden. Dit om te kijken in welke klasse zij ingedeeld moeten worden. Dit nam de gehele middag in beslag, wat betekende dat sommige spelers enkele uren hebben moeten wachten voor zij gekeurd konden worden. Gelijktijdig met de classificaties hebben Marcel Smouter en Annie van Daal (coach) een workshop bijgewoond Speler en Coach. Na ingecheckt te hebben in het hotel werd er gegeten bij de Italiaan.

Annie van Daal en Guus Maassen zijn samen naar de voorbereidingen gegaan voor het toernooi. Met alle landen wordt er gekeken of de spelers in de juiste klasse staan ingedeeld en of er nog nieuwe combinaties gemaakt kunnen met de wanted ingeschreven spelers.

Vrijdag en zaterdag

Er werd begonnen met de gemengddubbels. Helaas moest het koppel Mandy Zupansic/Leen van der Toorn uit het toernooi worden gehaald. Mandy kampt met hartfalen en in Duitsland is het niet toegestaan om dan deel te nemen aan toernooien. Natuurlijk een hele grote domper.

Met 15 spelers, 4 staanders en 11 rollers, werd het toernooi voortgezet. Carmen van Kester en Tess Scheele moesten hun wedstrijden bij de staanders, omdat er te weinig vrouwelijke deelnemers aanwezig zijn, in hun poule tegen de heren spelen. Zij hebben zich in ieder geval kranig gedragen. Na de poulewedstrijden volgde het afvalsysteem. Helaas wisten Eddy Boerman, Guus Maasen, Carmen en Tess niet hun poulewedstrijden te winnen. Leen van der Toorn, bij de rollers, ging samen met zijn partner Ho Yuen Chan uit Hong Kong als 2e in hun poule door naar de kwartfinale. Helaas kwamen zij net iets te kort voor de halve finale. Na een spannende 3settertegen Chi Meng Ao en Chi Keong Ip uit Macau, moesten zij zich gewonnen geven.

Daarentegen waren er veel successen bij de rollers. Inge van de Burgwal haalde zoals verwacht als 1e geplaatste de finale in het vrouwenenkel. Verrassend treft zij daar Inge Bakker, die in de halve finale met heel goed spel wist te winnen van Emine Seckin. Een Nederlandse finale dus. De finale gemengddubbel is ook een Nederlands onderonsje. Marcel en Ilse spelen dan tegen Inge en Timo Bakker. Marcel Smouter, 3/4 geplaatst, moet de herenkel halve finale uitkomen tegen de als 1e geplaatste Amir Levi uit Israel.

Marcel en Timmo Bakker, 2/3 geplaatst moeten in het herendubbel de halve finale spelen tegen de eveneens uit Israel komende Moshe Bar-Hen en Avi Oren, ook 2/3 geplaatst. Tot nu toe dus hele goede resultaten bij de rollers, met nu al de zekerheid dat er minstens 2 gouden medailles mee naar huis zullen worden genomen.

geplaatst door

verkregen via Annie van Daal

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Winnaars Junior Master finale 2011 bekend

8 jaar geleden

volgend artikel

Eind-Best toernooi dit weekend

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 17 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws