Haarlems Dagblad: 'Rob Ridder niet herkozen'

Haarlems Dagblad: 'Rob Ridder niet herkozen'

Tijdens de jaarvergadering van badminton Nederland is Rob Ridder niet herkozen als bondsvoorzitter. Toen de stemmen in een openbare telling geteld waren, bleek dat Ridder tien stemmen verzameld had, maar tegenkandidaat en oud-sportjournalist Ted van der Meer (63) dertien.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het voltallige zittende zevenkoppige bestuur verklaarde zich solidair met de scheidend voorzitter en trad per direct af. Terwijl inwendig woede en teleurstelling om voorrang streden, bleef Rob Ridder uiterlijk kalm: "Kijk ik ben drie jaar geleden gevraagd door de toenmalige oud-voorzitter Nouwt om de kar te gaan trekken en de boel in beweging te krijgen en dat is toch wel gelukt vind ik. Dat ik nu niet verder kan, is vooral heel spijtig voor Badminton Nederland."

Wat heb jij bereikt als voorzitter?

Dat is best wel veel, maar ik noem slechts een paar dingen. De bond is financieel gezond en zo zijn er inmiddels zeven badmintonacademies en veertien scholen actief met daarop zo'n 200 talenten, die onze toekomstige topsporters zijn. Natuurlijk is er het unieke Yonex-contract dat onze bond ruim drie miljoen euro oplevert in zeven jaar. Het is jammer dat de vier zogenaamde topspelers zich er niet aan willen confirmeren en dat het tot een langdurige bodemprocedure heeft geleid. Ik vind het met mijn medebestuursleden onverantwoord dat van der Meer openlijk geroepen heeft in de vergadering dat het beter is als Badminton Nederland de zaak verliest voor de rechter. Ongelooflijk kortzichtig want als dat onverhoopt zou gebeuren, wat denk je dat er dan gebeurt? Dan kunnen we fluiten naar de centen en is de hele bodem onder de topsportprogramma's weg voor de komen de jaren. Ik sluit zelfs niet uit dat Yonex ruim twee ton over 2011 zal gaan terugvorderen.

Wat heb je niet bereikt en wat moet toch anders?

Goede communicatie is ook in onze sportbond een probleem, op allerlei niveaus, maar van wezenlijk belang. Men wil altijd meer weten dan er op enig moment verteld kan worden of men wil dingen horen die er niet zijn. Om zo'n ingewikkeld proces te managen hadden wij de afgelopen drie jaar een hiervoor verantwoordelijke manager communicatie in dienst (Ted van der Meer, red).

Je bent recentelijk gestopt met coachen en nu dit; hoe diep is het zwarte gat?

Dat is er niet, ik heb weliswaar de verkiezing verloren, maar veel vrije tijd herwonnen. Naast mijn fulltime baan, blijf ik lekker spelen in het negende van Duinwijck met een paar oude maten en ga ik naar het WK voor veteranen in Vancouver. Bovendien blijf ik lid van de Raad van Advies voor de Haarlemse sport. Voor de rest zie ik wel wat er weer op mijn pad komt.

Wat wens je je opvolger toe?

Vooral veel wijsheid om de begrotingen sluitend te houden, de aangekondigde personeelsstop op het bondsbureau te realiseren en de communicatie in alle geledingen op orde te krijgen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!