SportSport

Kampioen van de armoede

Kampioen van de armoede

Een term die in het voetbal vaak gebruikt wordt, gaat voor volgend seizoen ook op voor de eredivisie badminton. De kampioen van volgend seizoen kan nu al de kampioen van de armoede genoemd worden.

clubzoeker

Ken je BC Invictus al?

Nu de stofwolken van de vele transfers eindelijk een beetje liggen valt goed te zien hoe drastisch het niveau van de eredivisie volgend seizoen gaat kelderen. Dit proces is natuurlijk al enkele jaren aan de gang, maar volgend seizoen is het niveau ronduit dramatisch te noemen.

Kijkende naar onze beste spelers, hierbij neem ik voor het gemak de uitslagen van het NK van 2011 erbij, blijft er niemand meer over. Het aantal spelers dat volgend seizoen in het buitenland zijn of haar heil zoekt is ongekend hoog.

De aanleiding hiervan ligt nogal voor de hand. Er zijn gewoon te veel teams in de eredivisie. Daarom vind ik het nog steeds onbeschrijflijk dom dat twee jaar geleden het aantal teams zelfs verhoogd is van acht naar tien.

Destijds was er al constant gezeur over het speelschema en vooral omdat de spelers van de selectie internationale toernooien misliepen hierdoor. Hoe haal je het dan in godsnaam in je hoofd op het aantal teams uit te gaan breiden!?

Gelukkig is de oplossing net zo simpel als de aanleiding. Verklein het aantal teams nou gewoon naar zes. Zo kunnen de bovenste twee teams play-offs spelen om het landskampioenschap en de nummer laatst degradeert. Het beste team van de 1e divisie neemt deze plek dan over.

Zo los je eigenlijk alle problemen in één klap op. De eredivisie wordt weer een stuk aantrekkelijker voor de spelers, omdat ze niet heel het seizoen vastzitten aan hun club. De toeschouwersaantallen zullen toenemen, omdat het niveau omhoog zal gaan en doordat er minder wedstrijden zijn is het specialer om een wedstrijd van het 1e bij te wonen.

Ook het imago van de eredivisie zal een boost krijgen hierdoor. Het wordt weer een eer om in de eredivisie te mogen spelen. Tegenwoordig is dat lang niet meer zo bijzonder als voorheen. Zelfs ondergetekende mag volgend seizoen weer een seizoen lang kaarten pakken in de eredivisie.

Voor de 1e divisie zal dit ook weer het probleem oplossen dat er een aantal verenigingen zijn die door creatief met invallers om te gaan te sterk zijn geworden en zelfs meer dan twee teams hebben in deze klasse.

Al met al niets dan voordelen aan het terugbrengen van het aantal teams in mijn ogen. Hopelijk zullen de mensen die hierover gaan dit nou ook eens inzien zodat er z.s.m. weer een waardige eredivisie badminton is.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!