badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Pang en Palyama uit de Singapore Superseries

Vandaag speelde Eric Pang in Singapore het kwalificatietoernooi van de Singapore Open Superseries 2011.

Pang en Palyama uit de Singapore Superseries - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Goede kansen in de eerste ronde voor Van Dooremalen / Jonathans.
Pang en Palyama uit de Singapore Superseries - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Goede kansen in de eerste ronde voor Van Dooremalen / Jonathans.

 

De Nederlands Kampioen trof de als derde geplaatste Tanongsak Saensomboonsuk (WR 35) en vanaf 20-20 in de eerste game ging het punt voor punt. Op 28-28 wist de Thai echter twee punten uit te lopen naar 30-28 en kon de tweede game gespeeld gaan worden.

Pang kwam op 12 en 13 nog eventjes op gelijke hoogte, maar de Aziaat liep vervolgens uit naar 21-17 en won daarmee in 38 minuten de partij.

Dicky Palyama speelde voor de tweede keer in zijn carrière tegen de Maleisiër Daren Liew (WR 62). De eerste keer was tijdens de Denmark Superseries 2010 en toen bood Palyama met drie games meer tegenstand. De standen, 21-15 en 21-13, verklappen weinig. Wanneer we naar de statistieken kijken, blijkt Liew te grossieren in smash winners én net winners.

Zowel Pangs als Palyama's tegenstander wonnen ook hun volgende kwalificatiepartij. Liew treft het niet: hij mag in het hoofdtoernooi de first seed Taufik Hidayat gaan onderhouden. Het is sowieso een sterk bezet toernooi, met als overige geplaatsten bij de heren: Lin Dan [2], Chen Jin [3] en Peter Gade [4].

Wedstrijden van woensdag 15 juni 2011

Morgen, woensdag, zullen Ruud Bosch en Koen Ridder gaan spelen tegen het als tweede geplaatste koppel Jae Sung Jung en Yon Dae Lee. De twee Nederlanders stonden nog niet eerder tegenover deze Zuid-Koreanen, maar weten nu al dat ze met elk punt tevreden mogen zijn. Tijdens de Thailand Open Grand Prix Gold 2011 van afgelopen weekend wonnen Jung en Lee ál hun partijen met overtuigende standen en geen enkele verloren game.

Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans - momenteel op een benijdenswaardige 13e plaats op de wereldranglijst - staan morgen tegenover Eei Hui Chin en Pei Tty Wong van Maleisië. Dit koppel heeft een WR van 33 en speelde tijdens de Sudirman Cup afgelopen mei nog een puike driegamer (21-12 19-21 21-15) tegen de sterke Valeria Sorokina en Nina Vislova. Niet onderschatten dus!

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

CLEAR! 124 uit

8 jaar geleden

volgend artikel

Winst voor Yao Jie in Singapore

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws