badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Wat gebeurt er na 25 juni 2011?

Dit weekend heb ik in Alphen aan den Rijn met een paar afgevaardigden zitten praten en daar hebben we het gehad over de toekomst van de badmintonbond voor zowel topsport als de recreanten.

Wat gebeurt er na 25 juni 2011? - sxc.hu
© sxc.hu
Wat gebeurt er na 25 juni 2011? - sxc.hu
© sxc.hu +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

En deze gesprekken waren zeer belangrijk denk ik, omdat de problemen (volgens enkele afgevaardigden 'gezeik') in de topsport zeer grote gevolgen zullen hebben voor de recreanten. Het is zo'n onderbelicht iets dat ik het graag even wil meegeven in dit schrijven.

We hebben het over verschillende scenario's gehad:

  • 1. De huidige voorzitter blijft en de rechtszaak over het Yonex-contract wordt door de bond gewonnen. Dan blijft er een grote tweedeling binnen de bond omdat het doodeenvoudig niet zo kan zijn dat er spelers worden uitgesloten binnen een bond. De bond blijft dus voor veel mensen een organisatie waar ze niet mee willen praten. Er zal dus geen rust komen in de organisatie.
  • 2. De huidige voorzitter blijft en de rechtszaak wordt verloren door de bond. De tegenpartij zal deze ploeg waarschijnlijk niet echt vriendelijk gezind zijn en een maximale genoegdoening eisen met zeer grote gevolgen voor de bond en zelfs misschien wel het einde.
  • 3. Er komt een nieuwe voorzitter die een nieuwe ploeg samenstelt en de rechtszaak wordt gewonnen door de bond. Dan is er een hele nieuwe situatie waarin alle partijen weer met elkaar kunnen praten, al naar gelang de nieuwe koers van de bond zullen dingen al dan niet rechtgezet kunnen worden of zal er verbetering optreden.
  • 4. Er komt een nieuwe voorzitter die een nieuwe ploeg samenstelt en de rechtszaak wordt verloren door de bond. Dan hebben we een situatie waarin beide partijen weer met elkaar in gesprek kunnen en zullen de gevolgen voor de bond wellicht veel minder ernstig zijn omdat de nieuwe ploeg geen aangeschoten wild is.

Met deze gang van zaken is het niet denkbaar dat er voor zowel topsport als voor alle andere leden van de bond iets gunstig kan komen met de huidige voorzitter en dit bestuur. Hoe je het ook bekijkt zijn er bij het voortzetten van de huidige koers verliezers, terwijl er veel meer winnaars uit komen als de situatie binnen de bond verandert.

Veruit het verstandigste zou zijn wanneer het gehele huidige bestuur het afgelopen jaar afhandelt op de Jaarvergadering van 25 juni en dan aftreedt om ruimte te maken voor nieuwe mensen om zodoende de beste van deze 4 scenario's mogelijk te maken.

-Intelligentie is het geheel kunnen zien in elk detail
~ Albert Einstein

Ron Daniëls

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Startbijeenkomst TEAM Meijs

7 jaar geleden

volgend artikel

CLEAR! 124 uit

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws