BNL met 13 spelers vertegenwoordigd

BNL met 13 spelers vertegenwoordigd

Van 8-14 augustus wordt in de Wembley Arena in Londen het wereldkampioenschap 2011 (individueel) gehouden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland is in alle vijf disciplines met twee spelers of dubbels vertegenwoordigd. De enige beschermde positie is weggelegd voor Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans. Het vrouwendubbel is als vijftiende geplaatst. In het vrouwenenkelspel viel Yao Jie net buiten de boot op positie 19.

Mannenenkelspel

China is de huidige grootmacht in de badmintonwereld. Vier van de vijf nummer 1-posities worden ingenomen door Chinese spelers. Alleen in het mannenenkelspel wordt de hoogste positie ingenomen door een ander, de Maleisiër Lee Chong Wei, die het afgelopen jaar maar liefst acht toernooizeges op zijn naam schreef. Bij het WK van 2010 in Parijs sneuvelde hij echter in de kwartfinales. Zijn grote tegenstrever is Olympisch kampioen Lin Dan, die in Londen als tweede geplaatst is.

Hier zijn Dicky Palyama en Eric Pang de Nederlandse deelnemers.

Vrouwenenkelspel

De nummers 1-4 zijn louter Chinezen, en ook nog eens vier vrouwen met de achternaam Wang. Er zijn wellicht enkele speelsters die roet in het eten kunnen gooien: de Deense Tine Baun, Saina Nehwal uit India en de Nederlandse Yao Jie. In Singapore versloeg Yao onlangs de nummer 2 geplaatst, Wang Yihan, waarna ze in de halve finale niet was opgewassen tegen de nummer 3, Wang Xin. Naast Yao Jie is Judith Meulendijks de tweede Nederlandse deelneemster.

Dubbelspelen

Als ze hun plaatsing waarmaken bereiken Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans in ieder geval de achtste finales op het WK. Maar het zal heel moeilijk worden, want zeer veel dubbels – vooral afkomstig uit Azië – zijn met een enorme opmars bezig. Alles staat voor het Oranjeduo in het teken van dat andere toptoernooi in Londen, de Olympische Spelen van 2012. Vooralsnog staan de Nederlandse speelsters er goed voor, maar het kwalificatietraject duurt nog voort tot en met 30 april volgend jaar.

Kansen zijn er ook voor Ruud Bosch en Koen Ridder. Het Haarlemse duo leverde in maart van dit jaar de beste prestatie uit hun carrière door in Bazel de toenmalige nummer 1 van de wereld, het Deense dubbel Boe en Mogensen (tevens All England-kampioen), met 21-19 in de derde game te verslaan. Hoewel ongeplaatst, hebben Bosch en Ridder bewezen tot een stunt in staat te zijn.

Eerdere successen

Nederland heeft in de geschiedenis twee WK-medailles veroverd. Tijdens het eerste officiële WK in 1977 (Malmö, Zweden) legden Joke van Beusekom en Marjan Ridder in het dubbelspel beslag op de zilveren medaille. In 2003 was er voor Mia Audina een bronzen plak weggelegd.

Lobby voor WK 2014

Badminton Nederland opteert voor de organisatie van de wereldkampioenschappen individueel van 2014 in Amsterdam. De lobby hiervoor start in Londen, waarvoor BNL-voorzitter Ted van der Meer, technisch directeur Martijn van Dooremalen en EK-directeur Eric Bakker zich gaan inzetten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!