SportSport

Explosiviteit voor Jorrit de Ruiter

Explosiviteit voor Jorrit de Ruiter

Een week van pittige trainingen in combinatie met veel plezier zit er weer op. Week twee in de voorbereiding op het wereld kampioenschap was een goede.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De trainingen worden elke dag een stukje zwaarder en dat is ook nodig met het WK voor de boeg. Veel oefeningen gebaseerd op explosiviteit zijn aan de orde van de dag. Oefeningen in dubbelcombinaties waarin je vanuit het midden van jouw vak in de vlakke rally zowel naar voren als naar achter moet springen om de shuttle door middel van een netpush of een smash op de grond te krijgen.

Ook trainen we veel op vastheid, consistency training noemen we dat. Dan krijgen we een opdracht mee om vanuit de service situatie de shuttle de eerste 3 à 4 slagen laag te houden en daarna de rally uit te spelen. Deze oefeningen beginnen gelukkig steeds beter te lopen.

De vrijdagochtendtraining stond in het teken van het zogenaamde 'Belgenspel'. Een echt dubbelspel-spelletje. Je kan het spelen op een half veld, maar ook op een hele baan. Het achterveld is uit en het voorveld is ook uit tenzij je de shuttle via het netrandje erover slaat. Dan krijg je wel een punt.

Je bestrijkt dus eigenlijk alleen maar het grote servicevak. Aangezien we met 7 jongens waren konden we mooi een toernooitje spelen. Iedereen speelde een keer tegen elkaar en had één keer een rustmoment. Degene met de minste punten moest aan het eind van de training de hal opruimen. Aangezien het mijn favoriete spelletje is maakte ik mij weinig zorgen en dat hoefde ook niet. Ik had genoeg punten. Maar goed, toen kwam ronde 2. De hele baan. Dit lijkt toch al veel meer op een single en de mensen die mij goed kennen weten dat ik mijn laatste echte singlewedstrijden speelde toen ik nog een puber was. De straf dit keer? De twee jongens met de minste punten moesten een beslissingspartijtje spelen.

Lees de rest van Jorrits update op zijn website.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!