SportSport

Jordy, Gayle en Elisa in Maleisië

Jordy, Gayle en Elisa in Maleisië

Jordy bevindt zich in goed gezelschap

Het regenseizoen is aangebroken hier in Maleisië. En dat betekent dat de regenjassen, laarzen en paraplu's uit de kast kunnen worden gehaald.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sinds mijn verblijf hier in Kuala Lumper, dat al zo'n 8 dagen duurt, is het alleen maar hopeloos weer. Veel regen, regen en nog eens regen komt er naar beneden vallen. Ongekend zou je zeggen, maar ook hier kan het weer slecht zijn, net zoals bij jullie in Nederland. Of het door de regen ook minder warm en benauwd is? Nee, er is altijd wel een vieze, benauwde, nare warme lucht aanwezig.

De eerste week van mijn verblijf zit erop en dus wordt het tijd voor een korte evaluatie. De trainingen bevallen mij prima. Er wordt veel gelet op technische en tactische uitvoering. Iets wat juist ik, nodig heb. De meeste oefeningen die ze hier doen, zijn voor mij niet onbekend gebleven. Alleen de tijdsduur, in vergelijking met Nederland is wel heel anders. Wel zijn de conditie en kracht trainingen anders dan in Nederland. Zo moesten we bijvoorbeeld gister ochtend, 270 treden van een hoge tempel beklimmen en dat 10 keer. De manager van Lee Chong Wei vertelde mij dat hij dit 16 keer moest doen, met steeds 2 treden overslaan.

Helaas zijn de echte topspelers nog niet aanwezig op de training, die komen volgende week allemaal. Dit omdat er nu in Kedah, een toernooi wordt gehouden voor alle spelers van Maleisië u13, u15, u17, u19 en voor de elite spelers. Bij dit toernooi komen alle belangrijke coaches van Maleisië kijken. Hier gaan ze scouten of je talentvol genoeg bent, om in de selectie te komen. Denken ze dat je talentvol genoeg bent, bieden ze je een contract aan. Dat contract bestaat uit het volgende: vergoeding van al het eten, onderdak, ouders worden betaald, school wordt betaald en de badmintonmaterialen krijg je vergoed. Je zal dan wel uit huis moeten gaan en net zoals in Nederland, intern moeten komen. Dit contract teken je t/m je 18e. Daarna kijken ze of je talentvol genoeg bent, om door te stromen naar de senioren. Zo niet, heb je pech gehad, dan moet je keihard knokken, wil je weer in de selectie komen. En dat gebeurt dus allemaal op dat ene toernooi in Kedah, elk jaar weer.

In Maleisië is het zo, dat je de trainingen niet mag opnemen met videocamera. Ze zijn bang dat als er dingen worden gefilmd, dat die dan op bijvoorbeeld op het internet terecht komen en dat willen ze voorkomen.

Lees de rest van Jordy's verslag op zijn website.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!