SportSport

Jorrit de Ruiter weer terug in de hal

Jorrit de Ruiter weer terug in de hal

Vrijdagochtend kwam de man met de hamer.

Maandagochtend was het dan zover. Een heerlijke vakantie kwam definitief ten einde want de trainingen op Papendal gingen weer van start.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gelukkig maar, want 2.5 week zonder badminton is nodig maar tegelijkertijd ook wel een groot gemis.

De komende 4 weken staan in het teken van het WK dat van 8 tot en met 14 augustus in Londen wordt gehouden. Samen met Dave heb ik mij geplaatst voor dit prestigieuze toernooi waaraan de beste spelers ter wereld deelnemen. Extra speciaal is het feit dat de accommodatie voor dit toernooi hetzelfde zal zijn als voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Deze eerste week was er een met vallen en opstaan. Na een break van 2.5 week voel je namelijk al na de eerste dag zo'n beetje elke spier in je lichaam en dan heb je er nog 4 te gaan. Niet een al te vrolijk vooruitzicht. De eerste paar dagen zijn de trainingen er vooral op gericht om weer vertrouwen te krijgen in de slagen en het bewegen op de baan. Ook moet er meteen alweer gewerkt worden aan de conditie want de overtollige gyros en souvlaki moet er toch zo snel mogelijk weer vanaf zijn.

En dus zijn we dinsdagmiddag sinds lange tijd weer eens gezamenlijk gaan hardlopen. Ik was haast vergeten dat de atletiekbaan op Papendal blauw is, maar het was een goed plan om de opgelopen spierpijn van de voorafgaande trainingen er uit te rennen. Woensdag en donderdag waren wat mij betreft de fijnste dagen. Veel racketvaardigheid, twee tegen twee oefeningen en zelfs al partijvormen die best goed gingen. Niet geheel onverwachts kwam vrijdagochtend de man met de bekende hamer langs en sprong ik een gat in de lucht toen de klok twaalf uur sloeg.

Het weekend staat in het teken van herstel, zodat we aankomende week weer goed door kunnen trainen en flinke stappen voorwaarts kunnen maken!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!