badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Ted van der Meer zet bondsbureau op zijn kop

De nieuwe voorzitter zit er pas net, maar was toen ik binnen kwam al bezig met de eerste verandering binnen de bond. Een kreet uit een kamer: "Er moet hier meer gelachen worden!"

Ted van der Meer zet bondsbureau op zijn kop - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Hopelijk spelen de toppers straks allemaal weer voor Nederland, net zoals Kirsten van der Valk, Judith Meulendijks en Dave Khodabux deden tijdens de Solibad flashmob.
Ted van der Meer zet bondsbureau op zijn kop - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Hopelijk spelen de toppers straks allemaal weer voor Nederland, net zoals Kirsten van der Valk, Judith Meulendijks en Dave Khodabux deden tijdens de Solibad flashmob.

 

Nieuwsgierig draaide ik me om en Van der Meer gooide shuttles door de kamer heen naar medewerkers van de bond. Ik moest meteen denken aan onze elastiekjes op de werkvloer die over en weer vliegen. Hij draait zich om en stak van wal: "Hey Alex, je bent er. Ik heb tóch concreet nieuws voor je vandaag!"

Van der Meer heeft twee nieuwe kandidaatbestuursleden die meteen begonnen zijn aan een kritische analyse samen met de bond. Ted zelf is deze week in de weer geweest met gesprekken met Carlton Sports en Yonex. Deze gesprekken zijn tot nu toe van goede stof en vriendelijk van aard. Het is echter nog te vroeg om een definitieve oplossing te hebben of om te zeggen dat deze er komt. Echter, Van der Meer wil er alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Ook heeft hij met meerdere sporters en ouders gesproken over wat er beter kan. Zo is er al een gesprek geweest met de familie Van der Valk, Wentholt en Meijs.

Het contributiesystematiek wat het vorige bestuur bedacht heeft, wordt niet doorgezet. De competitiespeler zou teveel belast worden. Daarom heeft Van der Meer opdracht gegeven om te kijken naar een besparing van 5 tot 10% op de totále begroting van 2012. Dit moet een bedrag van 150.000 euro opleveren, waardoor de leden minder belast hoeven te worden.

Zo zullen er dit jaar geen onnodige kosten gemaakt worden voor beleidsplannen en werkgroepen over zoiets als twitter. Van der Meer meldt hier duidelijk bij dat iedereen dit naar eigen geweten moet doen. "Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt", zegt hij. "Zolang we deze eerlijk toegeven, moet dat kunnen." Een reporter heeft ook geen handboek liggen wat hij allemaal wel en niet op tv mag zeggen, dat weten ze gewoon.

Er ligt het voornemen om een negenkoppig bestuur te vormen waarin idealiter een 50-50 verdeling is tussen man en vrouw. Als dit niet haalbaar is, dan wil Van der Meer toch het liefst minimaal drie vrouwen in zijn bestuur hebben.

De komende tijd zal Van der Meer zich bezighouden met het vinden van een oplossing voor het conflict over het contract. Daarnaast spreekt hij mensen uit de regio's en afgevaardigden wat zij nodig hebben om de sport badminton maar ook de Badminton Nederland weer populair te maken.

Het persmoment van vandaag - waarvoor badmintonline.nl, badmintoninfo.nl en pietridder.nl uitgenodigd waren - werd als zeer positief ervaren. Het is volgens Van der Meer de start van een nieuwe periode, waarin vaker contact gezocht gaat worden met de media en de plannen dus breder uitgedragen zullen worden. Wat mij betreft: een goed begin is het halve werk. Ted, blijf ons verrassen!

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Clemens Wortel en Ton Wijers kandidaat-bestuurslid

7 jaar geleden

volgend artikel

Badminton Nederland doet gooi naar WK 2014

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Over de auteur: Alex van Zaanen

Deze sportfotograaf reist letterlijk stad en land (en daarbuiten!) af om bij regionale en nationale evenementen de eerste te zijn met de mooiste foto's. We've got him!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Alex van Zaanen

Deze sportfotograaf reist letterlijk stad en land (en daarbuiten!) af om bij regionale en nationale evenementen de eerste te zijn met de mooiste foto's. We've got him!

Meer nieuws