clubzoeker

10 badmintonners op Police and Fire Games

10 badmintonners op Police and Fire Games

In New York worden dezer dagen 'Olympische Spelen' gehouden voor politie- en brandweermensen. Een voorbeschouwing van Ger Tabeling (deelnemer, tevens kandidaat-bondsbestuurslid).

Ken je ABC Ammerzoden al?

Van 26 augstus tot en met 4 september worden in New York de World Police and Fire Games (WPFG) gehouden. Dit is een toernooi, zoals de naam aangeeft, tussen politie- en brandweermensen uit de hele wereld. Een soort Olympische Spelen dus, maar dan op breedtesport gericht.

Er doen maar liefst 16.000 sporters uit zeventig landen mee. Er wordt uitgekomen in 62 verschillende sporten. 162 deelnemers participeren in het badminton. Dit toernooi wordt van 29 augustus tot en met 4 september gehouden.

Nederlandse badmintonners

  • Audrey Deekman
  • Anita Riethof
  • Marjan Rouland
  • Gerard van der Sluijs
  • Marion Tabeling
  • Ger Tabeling
  • Eduard van Veen
  • Susan van Veen
  • Peter Verwei
  • Hamid Widjaja

Veel van deze badmintonners zijn lid van de Amsterdamse Politie Gym en Sportvereniging (APGS).

Het badminton wordt gespeeld in vier klassen, te weten de Open klasse, Seniorklasse, Masterklasse en Grand Master-klasse (heeft met leeftijd te maken).

De opening werd vrijdag gehouden vrijdag in Prospect Park (Brooklyn). New York is met de voorbereiding voor dit toernooi zes jaar bezig geweest. Ze willen deze Spelen in het teken stellen van de 10-jarige herdenking van Nine Eleven (de aanslagen op 11 september 2001). Er was dan ook na deze Spelen een grote mars georganiseerd met al deze sporters in de richting van Ground Zero.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!