clubzoeker

De papieren van de technische staf van Badminton Nederland

De papieren van de technische staf van Badminton Nederland

Talentcoach Eline Coene aan het werk tijdens de Dutch Junior International.

In het oog van de recente kritiek op het feit dat Ron Daniëls geen Nederlandse trainersdiploma bezit, hebben we (opnieuw) een blik geworpen op de licentielijst zoals die op badminton.nl beschikbaar wordt gesteld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als er vanuit Papendal kritiek komt op de papieren van iemand die de spelers daar NIET traint, is er dan ook kritiek op de papieren van mensen die de spelers daar WEL trainen?

Hoe scoren de trainers, talentcoaches en bondscoaches van het topsportpogramma papiergewijs?

Technische staf Badminton Nederland

medewerker functie NL-licentie geldig t/m
Gerben Bruijstens bondscoach SL4b 2010-2011
Eline Coene talentcoach C-trainer 2010-2011
Martijn Dooremalen, van technisch directeur geen1 --
Xu Huaiwen bondscoach geen2 --
Rob Kneefel talentcoach C-trainer 2010-2011
Pieter Soerland, van talentcoach SL4b 2008-2009
Emmy Vlaar assistent-talentcoach U15 SL4b 2012-2013
Chris Vlaar talentcoach SL4b 2011-2012

1) [a] Martijn van Dooremalen ontbreekt op de trainerslijst van Badminton Nederland; daaruit maken wij op dat hij niet langer een geldige licentie heeft. [b] Alternatieve uitleg: Martijn van Dooremalen heeft een verzoek ingediend bij opleidingen@badminton.nl om niet langer vermeld te worden op de trainerslijst, waardoor zijn licentie en de geldigheid ervan onzichtbaar gemaakt zijn. [c] Tweede alternatieve uitleg: Badminton Nederland behoudt zich het recht voor een licentiehouder zijn of haar licentie te ontnemen indien de licentiehouder door gedrag of handelen Badminton Nederland in diskrediet brengt.

2) Xu Huaiwen heeft in Duitsland een coachopleiding voor topatleten gevolgd.

Het feit dat Martijn van Dooremalen geen trainerslicentie meer heeft, dat lijkt geen probleem te zijn. Als technisch directeur hoeft hij zich niet meer bezig te houden met trainingen of de invulling ervan en kan hij ten volle vertrouwen op zijn trainersstaf.

Eline, Gerben, Robbie en Pieter zijn echter wél actief bezig met trainingswerkzaamheden in Arnhem. (En worden daarvoor betaald uit de Badminton Nederland pot?) Hun licenties zijn volgens de gegevens van Badminton Nederland verlopen.

Ter informatie:

Bovenstaande overzicht is gebaseerd op de gegevens die Badminton Nederland op badminton.nl verstrekt. De licentie-gegevens zijn bijgewerkt t/m juli 2011: klik hier voor de trainerslijst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!