SportSport

Drukke tijd voor voorzitter Ted van der Meer

Drukke tijd voor voorzitter Ted van der Meer

Met uitzondering van enkele pauzemomenten voor privézaken staan al mijn weken deze zomer in het teken van Badminton Nederland.

Maak kennis met Sterre Bang!

De komende dagen ben ik in Londen om op het WK te te lobbyen voor het WK individueel van 2014 dat we willen binnenhalen. Afgelopen week is het bidbook aangeboden aan de Badminton World Federation.

De locatie (Wembley Arena) is voor mij bijzonder, want in de oude locatie heb ik als journalist heel wat All Englands meegemaakt. De WK is het belangrijkste toernooi van het seizoen en hier liggen ook mogelijkheden voor de toppers van BNL om punten te scoren in het kader van de Olympische kwalificaties.

Onze spelers gelden weliswaar niet als favorieten voor de medailles, maar dat BNL er bij is met twee posities in elke discipline betekent in ieder geval wel dat we nog altijd tot de subtop behoren. Ik wens spelers en coaches heel veel succes toe.

Gesprekken met toppers

De afgelopen week heb ik overigens veel gesproken over de toekomst van onze spelers. Zo heb ik een onderhoud gehad met Erik Meijs en zijn manager. Erik is een van onze talentvolste jeugdspelers, die zijn uiterste best gaat doen om de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bereiken. Erik heeft ervoor gekozen om een eigen traject te volgen, dus buiten Papendal.

En in Alphen aan den Rijn heb ik in een letterlijk en figuurlijk zonnige sfeer aan tafel gezeten met Dicky Palyama, Eric Pang, Yao Jie en trainer Fred van Wankum om de Olympische perspectieven te bespreken van deze drie toppers. Hierover wordt binnenkort meer bekend, maar duidelijk is wel dat ze alledrie op hun manier willen proberen om de Spelen van Londen (2012) te halen.

Nieuw bestuurslid>

En last but not least hebben we na de vakantie van diverse kandidaten het traject om een nieuw bondsbestuur samen te stellen weer opgepakt. Dit zijn gesprekken die in beslotenheid moeten worden gevoerd, maar ik kan wel zeggen dat ik optimistisch gestemd ben. Na de eerdere benoeming van de kandidaat-bestuursleden Clemens Wortel (secretaris) en Ton Wijers (penningmeester) kan er sinds vrijdag een volgende naam aan de lijst worden toegevoegd: Henkjan Woltinge. Aangezien Henkjan (o.a. bestuurslid van BC Assen en trainer) er tijdens de eerstvolgende vergadering op 13 augustus niet bij kan zijn, heb ik hem afgelopen vrijdag na een lang en zeer inhoudelijk gesprek kunnen benoemen als kandidaat-bestuurslid van Badminton Nederland. Ik ben heel erg blij met deze benoeming, want met Henkjan (48) hebben we weer een kanjer aan de haak geslagen...

Evenementen in het land

Ook in Assen heb ik gesproken met Walter Zijlstra over evenementen in het noorden van het land. Zo wordt er gedacht aan het organiseren van een interland tussen Nederland en Duitsland. Altijd een publiekstrekker waaromheen je allerlei side events zou kunnen organiseren in samenwerking met verenigingen en gemeenten. Dit soort evenementen gaat overigens in nauw overleg met de technische staf van BNL. Het past in ieder geval perfect in het plaatje om op allerlei plekken in het land de badmintonsport te promoten als aantrekkelijke en spectaculaire (top)sport.

Contacten met VBO

Het nieuwe bestuur heeft inmiddels ook een eerste onderhoud gehad met een delegatie van de Vereniging van Badminton Oefenmeester. Het was een zeer inhoudelijke, prettige bijeenkomst voorzitter Eelco Theuvenet en secretaris Ton Veldberg over (de toekomst van) de opleidingen, de bijscholingen en de verhouding tussen BNL en de VBO. Aan het einde van het gesprek werden er afspraken gemaakt over een vervolgbijeenkomst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!