Moederdag 2019

Kirsten van der Valk op naar WJK-Badminton na China-stage

Kirsten van der Valk op naar WJK-Badminton na China-stage

Zes dagen per week werd er 2 maal 2 uur getraind bij de badmintonschool van de Nederlandse wereldtopper Yao Jie die de trainingsstage samen met haar man Eric Pang, eveneens een wereldtopper, begeleidde.

› alles over het Badminton Festival!

Zij werden bij de trainingen geassisteerd door diverse Chinese trainers die de specifieke badmintontechnieken zoals die alleen daar worden toegepast op een aantal Europese spelers overbrachten. Een pittig programma bij temperaturen tussen de 30 en 40 graden met ook nog eens een hoge luchtvochtigheid. Geen gewone omstandigheden voor de jonge topspeelster uit Maarssen die daar goed mee om wist te gaan. De vrije zondagen werden gevuld met sight-seeing en het ontdekken van de Chinese cultuur. Regelmatig werden er wedstrijden georganiseerd waarbij zelfs een aantal malen de lokale televisie aanwezig was voor opnames.

Er was veel bekijks want zo vaak wordt de school niet bezocht door Europeanen. Vaak was het dan ook erg druk rondom de banen in de hal. Kirsten van der Valk heeft veel ervaring opgedaan op deze trainingsstage in enerzijds het omgaan met de omstandigheden en anderzijds het aanleren van de eerder genoemde technieken. Deze bagage neemt zij mee naar een propvol seizoen welke vrijwel direct bij terugkomst uit China op 1 augustus van start is gegaan. Na een uitgebreide evaluatie van de trainingsstage met privé trainer/coach Fred van Wankum wordt na een tweetal rustdagen alweer gestart met de hardlooptrainingen voor het leggen van een goede basisconditie in combinatie met baan- en krachttrainingen.

Eind augustus staat immers alweer een internationaal toernooi in het Duitse Langenfeld op het programma. Tijdens het verblijf in China werd op het thuisfront bekend dat de badmintonbond instemt met deelname van Kirsten van der Valk aan het Wereld Jeugd Kampioenschap badminton wat begin november plaatsvindt in Chinese Taipei.

Het bijzondere hieraan is dat de Maarssense, net als een 4-tal senioren toppers waaronder Yao Jie en Eric Pang, al ruim anderhalf jaar de dupe is van een langslepend sponsorconflict. Hierdoor maakt zij geen deel meer uit van de Nationale Selectie en wordt zij ook niet geselecteerd voor internationale evenementen. Deze situatie was aanleiding om samen met Fred van Wankum een eigen weg te kiezen met veel steun vanuit een aantal sponsoren en diverse mensen in haar omgeving. In mei werd Kirsten van der Valk voor de derde maal op rij Nederlands Jeugdkampioen in het damesenkelspel.

Dit resultaat in combinatie met nog een aantal mooie prestaties in het buitenland bevestigen dat zij bij de absolute top in haar leeftijdscategorie in Nederland behoort. Deelname aan het WJK is dan ook een enorme stimulans voor de Maarssense topspeelster waar zij hard naar toe gaat werken. Het genoemde toernooi in Duitsland en half oktober de Danish Junior Cup in Kopenhagen maken deel uit van de voorbereidingen naast de competitie in de eredivisie waarbij zij uitkomt voor BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!