clubzoeker

Meijs: Toptrainingen in Oro

Meijs: Toptrainingen in Oro

Nadat ik terug ben gekomen van een lekkere vakantie in Bali, vertrok ik 2 dagen later alweer naar Denemarken waar mijn 1ste trainingsstage van dit seizoen begon samen met mijn coach Ron Daniëls.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik ben in Oro waar op dit moment ook zijn trainingskamp bezig is met spelers en coaches uit alle hoeken van Europa. Zelf geef ik ook af en toe training en help de coaches als er een oneven aantal is of geef zelf aanwijzingen aan spelers en geef individuele training.

Voor mij is dat goed, omdat ik zelf moet proberen om de komende dagen eerst weer het goede gevoel op de baan te krijgen. In het begin vond ik dat knap lastig, want in eerste instantie vond ik het maar moeilijk te begrijpen dat je binnen 2,5 week zo ver terug kan vallen t.o.v. van je eigen spelniveau, maar inmiddels heb ik gelukkig al weer gemerkt dat het elke dag een stuk beter gaat en dit 'oude' niveau veel sneller te bereiken is dan ik had gedacht.

Ik heb al met verschillende trainers gesproken over van alles en nog wat en ook dat zorgt ervoor dat ik een betere speler ga worden. De trainingen van mij zijn heel erg gericht op het terugkrijgen van de slagen op de baan en het langzaam weer oppakken van de draad van de trainingen met Ron, waarmee we een aantal maanden geleden waren gestopt. Ik heb er al genoeg spierpijn van gekregen dus dat is een goed teken!

De trainingen van de andere spelers zijn erg leuk om mee te maken en te zien. Het is ook erg leuk dat ik zelf meedoe en meehelp met de coaches en met hun praat over alle verschillende soorten tactieken en technieken.

De spelers leren genoeg heb ik de indruk en de boodschap die heel duidelijk gegeven wordt tijdens dit kamp is: kies voor jezelf! Als je merkt dat trainingen je niet bevallen of je twijfelt of een oefeningen wel goed is, durf dit te zeggen tegen je trainer met respect. Probeer samen met een trainer tot een oplossing te komen als bijvoorbeeld een slag je niet bevalt of de oefening zelf. Op deze manier zorg je ervoor dat de trainer getriggerd raakt om te gaan nadenken om jou te helpen! Dit is het enige wat de trainer wil:, jou helpen, jou beter maken en ik denk nog het belangrijkste, dat je met plezier op de baan staat en ervan geniet! Ik heb werkelijk nog geen één speler hier gezien die niet heeft gelachen en geen plezier heeft op de baan.

Lees de rest van Eriks update op zijn website.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!