SportSport

Nieuwe badmintonschool in Tiel

Nieuwe badmintonschool in Tiel

We kenden Tiel al van deze dame in het blauw. Welke wonderen gaat de Badmintonschool Tiel verrichten?

Met ingang van het nieuwe seizoen start BC Thiela een badmintonschool voor getalenteerde jeugd uit de regio.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het uitgangspunt van Badmintonschool Tiel is het aanbieden van 1 extra wekelijkse training ter ondersteuning van de verenigingstraining.

In ons eerste jaar zullen we ons gaan richten op talentvolle jeugd vanaf 13 jaar. Het is ons streven om in de komende jaren de badmintonschool uit te breiden met een groep voor de jongste talenten.

Badmintonschool Tiel staat onder leiding van hoofdtrainer Rohald Vermeulen. Rohald is een bekende in het circuit. Als speler was hij 1 jaar actief in de TopLiga en 8 jaar in de 1e divisie. Momenteel speelt hij in het 1e team van BC Thiela in de 2e divisie landelijk. De laatste jaren heeft Rohald zich sterk toegelegd op het coachings en trainersvak. Sinds 4 jaar trainer van de talentengroep van BC Thiela en sinds vorig jaar als trainer bij de Noord Brabantse Badminton selectie. Rohald Vermeulen wordt geassisteerd door Remco Cuijpers. Remco is een jonge, fanatieke wedstrijdspeler actief in het 2e team van BC Thiela. Naast speler is Remco trainer van de jeugd van BC Thiela. Ook zullen er dit jaar een aantal gasttrainingen worden gegeven door verschillende actieve topbadmintonners. Hierover later meer!

Er wordt getraind in sporthal de Prinsenhof te Buren (centraal gelegen in de driehoek Tiel-Culemborg-Leerdam). Ondanks dat er nog geen publiciteit aan Badmintonschool Tiel is gegeven zit de trainingsgroep bijna vol. We zullen maximaal 12 spelers toelaten en er hebben zich inmiddels 10 spelers aangemeld. Wilt u meer informatie dan kunt u emailen naar info-at-bstiel.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!