clubzoeker

Uitnodiging: bijscholing over core stability op zaterdag 3 september

Uitnodiging: bijscholing over core stability op zaterdag 3 september

Roel van Heuckelom schreef vorige week hier op badmintonline.nl over core stability. Hij nodigt geinteresseerden uit voor een bijscholing op zaterdag 3 september in Brecht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar, wanneer, wie?

  • Waar: Sporthal De Ring, Ambachtslaan 7, 2960 Brecht, België
  • Wanneer: Zaterdag 3 september 2011, van 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30 uur)
  • Wie: Aad van Zeijl, core stability en krachttrainer van Erik Meijs

De laatste tijd wordt steeds meer het belang van een goede core stability onderkend. Niet alleen als behandeling en preventie van lage rugklachten maar ook in de sport. Het belang van een goede core stability wordt ook door steeds meer trainers gezien als een voorwaarde voor het leveren van sportprestaties op alle niveaus.

De voordelen van een goede core stability zijn al bewezen: een verbeterde overdracht van kracht tussen ledematen, het vergroten van je vermogen om snelheid te maken, het verminderen van kans op blessures, het verbeteren van je vermogen om van richting te veranderen (bijvoorbeeld na een schijnbeweging), meer explosiviteit en kracht.

In de bijscholing zullen we in de ochtend de basis van core stability bespreken. Naast de noodzakelijke theorie zal er veel tijd besteed worden aan de praktijk. Behalve basis oefeningen zullen we kijken naar oefeningen die in de opwarming gebruikt kunnen worden, maar ook badmintonspecifieke oefeningen met racket en shuttle zullen aan bod komen. Na de middag gaan we de core stability in de praktijk combineren met voetenwerk en voetenwerk-patronen. De bijscholing zal gegeven worden door Aad Van Zeijl, met Roel Van Heuckelom als ondersteuning. Aad is fysiotherapeut, manueel therapeut en sport fysiotherapeut. Daarnaast is hij een deens opgeleide badminton-trainer met ervaring in jeugd en competitietraining. Momenteel is hij lid van het begeleidingsteam van Erik Meijs als kracht- en core stability trainer.

Belangrijk

De kosten van deze bijscholingsdag bedragen € 50 en je schrijft je in door een e-mail te sturen naar roel.vanheuckelom-at-telenet.be.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!