badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Van Dooremalen en Jonathans in Londen' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen+ Deze twee telgen uit nationale selectie badmintonfamilies reizen ook af naar Londen.

Van Dooremalen en Jonathans in Londen

Deze afbeelding hoort bij 'Van Dooremalen en Jonathans in Londen' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen+ Deze twee telgen uit nationale selectie badmintonfamilies reizen ook af naar Londen.

Twee Nederlandse koppels hebben zich in dit onderdeel gekwalificeerd voor het WK. Lotte Jonathans samen met Paulien van Dooremalen en Selena Piek met Iris Tabeling.

Paulien en Lotte zijn als dertiende geplaatst en hebben in de eerste ronde een bye. Dit betekent dat zij in de tweede ronde zullen spelen tegen Chan en Chau uit Hong Kong of tegen Agathangelou en Olver uit het gastland. Gezien hun ranking zouden beide koppels geen probleem moeten zijn voor onze landgenoten.<-p>

Tegen de Hong Kong Chinezen hebben Lotte en Paulien nog nooit gespeeld, maar tegen de Engelse meiden is de onderlinge stand 2-2. Saillant detail is dat elke wedstrijd pas werd beslist in de derde game. Toch denk ik dat de speelwijze van de Engelse meiden Lotte en Paulien beter ligt dan het Aziatische spel. Als zij deze tweede ronde wedstrijd weten te winnen dan wacht hoogstwaarschijnlijk in de derde ronde het Japanse koppel Matsuo en Naito.<-p>

Selena en Iris hebben een succesvol jaar gehad en hebben zich geplaatst voor hun eerste WK. Zij hebben een goede loting want ze zullen in de eerste ronde tegen de Canadese meiden Michelle Li en Alex Bruce gaan spelen. Alhoewel de Canadezen dertien plaatsen hoger staan op de wereldranglijst acht ik onze meiden zeker niet kansloos, mits Iris volgende week blessurevrij is.

Recent speelde Iris samen met Samantha Barning tijdens de Sudirman Cup in Qingdao nog tegen deze twee meiden en toen ging de winst in twee close games naar Canada. Het wordt een interessante wedstrijd. Mochten Selena en Iris winnen dan spelen zij in de tweede ronde tegen de sterke Koreanen Ha en Kim.

door

via Jorrit de Ruiter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Programma Nederlanders tijdens WK in Londen

6 jaar geleden

volgend artikel

Brabants Dagblad mijmert over Jonathans

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws