leaderboard

VELO klaar voor nieuwe seizoen

VELO klaar voor nieuwe seizoen

Zaterdag 10 september aanstaande is de start van het nieuwe badmintonseizoen voor VELO. Net als vorig jaar zullen de Wateringers het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

Het team van de aangebleven coach Ciraar Slaats heeft een enorme metamorfose ondergaan. VELO kiest voor verjonging en dus voor de toekomst. Maar liefst drie bepalende spelers zijn vertrokken uit de succesvolle formatie. Daarnaast zijn er jeugdige supertalenten doorgestroomd die hun kans krijgen zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Technisch directeur Rob Konings is positief over het nieuwe team:

We hebben hard ervoor gewerkt om dit zo voor elkaar te krijgen. Nu beschikken we over een ideale mix van ervaren spelers en jonge talentvolle spelers. De ervaren spelers zullen de jeugdige spelers op sleeptouw moeten nemen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Daarnaast hebben we nog een aantal spelers die tegen het niveau aanzitten en mogelijk ook doorbreken dit seizoen. Doelstelling van dit seizoen is met deze selectie de playoffs halen, dus eindigen bij de bovenste 4 van de ranglijst. Hierna zien we wel verder, het zou wel geweldig zijn om de play-offs te halen met dit jonge team en misschien zit er nog wel meer in!

Vorig jaar werden er maar liefst drie finales verloren van Duinwijck uit Haarlem, die knap de triple binnen haalde. Zowel het landskampioenschap, de nationale beker en de Europacup gingen aan de neus voorbij in Wateringen. Dit in tegenstelling tot seizoen 2009-2010 waarbij men wel het landskampioenschap en nationale beker wist te winnen.

Met een nieuwe opzet van de competitie indeling zullen de 18 te spelen wedstrijden al op 14 januari erop zitten. Eind januari zullen de play-offs gespeeld worden waarna er twee teams zullen strijden om het felbegeerde landskampioenschap. Deze finale zal gespeeld worden op 25 februari 2012.

Selectie VELO 1

Heren: Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland, Russell Muns, Jim Middelburg, Sergio Kepel

Dames: Lisa Malaihollo, Myke Halkema, Soraya de Vissch Eijbergen, Mireille van Daal, Wendy Slaats

Coach: Ciraar Slaats