Alle ogen gericht op Duinwijck

Alle ogen gericht op Duinwijck

Ivo Niehe interviewde ooit de bekende, Britse schrijver Roald Dahl. Zou Ivo ook Litouws spreken?

Zaterdag gaat de eredivisie van start met een volledig programma. Afgelopen week bestond de mogelijkheid dat Judith Meulendijks zich nog zou aanmelden bij een BNL-club maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze heeft toch gekozen voor een Deense vereniging. Alle ogen zijn gericht op het Haarlemse Duinwijck, dat een onovertroffen seizoen achter de rug heeft: landskampioen, bekerwinnaar en triomf in Europa Cup.

Duinwijck start in Bergen op Zoom tegen het vorig seizoen gedegradeerde maar toch weer gepromoveerde TFS'57 uit Bergen op Zoom. Duinwijck zal dit seizoen weinig op volledige oorlogssterkte ten tonele kunnen verschijnen doordat er gekozen is om de eredivisiekalender op te stellen zonder rekening te houden met de internationale toernooienkalender.

De doelstelling is dan ook in eerste instantie de play-offs te halen waarna voor het team in de sterkste samenstelling van alles mogelijk lijkt, meldt Duinwijck in haar persbericht.

Komend weekend zal Koen Ridder ontbreken vanwege een internationaal toernooi, dat past binnen het traject richting kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nieuweling Dorien Lups is geblesseerd geraakt. Zij is er ook niet bij.

De nieuwe Duinwijckcoach Maurits van Tubbergen Lotgering kan echter wel een beroep doen op Erik Meijs, Jorrit de Ruiter, Jerry Natenstedt, Chris Bruil, Akvile Stapusaityte, Karina Kool-de Wit, Eva Krab en Betty Timmerman-Krab.

Van Tubergen Lotgering: "Voor wat betreft komend weekend kunnen we duidelijk zijn: we gaan voor een ruime overwinning. Het is de landskampioen tegen de nummer laatst van vorig seizoen. Hoewel we Koen Ridder missen vanwege internationale verplichtingen en er diverse nieuwe combinaties op het veld zullen staan, verwachten we een sterk team op de been te hebben staan, dat in elke partij voor de winst zal gaan."

Overe de tegenstander zegt de Duinwijckcoach: "De eerste dame van de tegenstanders, Monique Broeke, is verhuisd naar Barendrecht. En ook zij hebben een nieuwe coach. Paul Poppenk heeft na een jaar plaats gemaakt voor William van der Maas, die ook de jaren voorafgaand aan Paul de coach was. De plek van Monique Broeke wordt ingenomen door Tak Chin Lam, vorig jaar speelster in het tweede team van de club. Verder geen wijzigingen."

Programma ronde 1

  • The Flying Shuttle (Barendrecht) – DKC (18 uur)
  • Van Zijderveld – Van Zundert VELO (18 uur)
  • Dekker Almere – Amersfoort (19 uur)
  • The Flying Shuttle '57 (Bergen op Zoom) – Duinwijck (19 uur)
  • Victoria – Kembit/Roosterse (19 uur)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!