Badminton Nederland failliet?

Badminton Nederland failliet?

Er is weer hoop dat de bond failliet gaat. Het zag er even duister uit toen de nieuwe voorzitter wilde proberen tot een compromis te komen om het contract te redden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Werd er niet ergens gezegd: "Om hoeveel topspelers gaat het nu eenmaal?" De optelsom kwam op die site niet verder dan vijf: vier topspelers en één talent. Oeps, even vergeten dat er ook nog een groep was die uit hun contract met andere sponsors waren getreiterd, maar goed die tellen niet mee natuurlijk.

Maar goed, de mogelijkheid bestaat weer dat de bond het niet gaat redden en dus de pijlen moeten gaan richten op een doorstart, want we kunnen niet stoppen en moeten dus in een zeer afgeslankte vorm verder gaan. Daar zit dan ook gelijk de oplossing van een aantal problemen bij Badminton Nederland.

De lijst met problemen die opgelost zouden worden is indrukwekkend:

  • we komen af van een technisch directeur die Badminton Nederland een vermogen kost en voor veel problemen zorgt op allerlei fronten;
  • we komen af van een waterhoofdorganisatie, die niet naar beneden is geschaald in gelijke trend met het verminderen van het ledenaantal;
  • we kunnen de sterkste spelers weer opstellen voor landenwedstrijden;
  • we kunnen af komen van de technische staf en kunnen een meer hedendaagse topsport begeleiding opzetten;
  • we kunnen meer invloed neer leggen bij de regionale badmintonacademies;
  • we kunnen niet-Yonex spelers weer een kans geven in de nationale selectie en dus meer concurrentiestrijd krijgen voor uitzending;
  • we krijgen weer vrijheid van materiaalkeuze voor de spelers.

Ik denk dat er helemaal geen financiële problemen ontstaan, de problemen worden juist opgelost.

Als een goede voorzitter zou je minstens deze mogelijkheid onder de loep nemen en serieus overwegen. Ted van der Meer zal best wel de mogelijkheden op een rijtje hebben gezet en samen met het dagelijks bestuur-in-wording is er een hoop kennis in huis om juist deze overwegingen goed op een rijtje te zetten.

Ton Wijers weet aardig wat af van de financiële kant van de zaak en Clemens Wortel heeft het juridische gedeelte onder controle. Dus ik denk helemaal niet dat Ted de journalist uithangt maar meer de voors en tegens goed op een rij zet.

Het zou me helemaal niet verbazen als een nieuw bestuur zich goed zou kunnen herkennen in een beleid met deze voordelen.

En we hebben het dus niet over grote bedragen voor de topsport. Dat weten we ook inmiddels, want het gaat maar over 140.000 euro per jaar. Je hoeft geen economie gestudeerd te hebben om dit bedrag af te zetten tegen het lijstje zoals hierboven staat vermeld.

Dus er is weer hoop.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!