clubzoeker

BC Amersfoort gaat voor de finale

BC Amersfoort gaat voor de finale

In het woelige badminton van de laatste jaren heeft BC Amersfoort bewezen nog altijd een topclub te zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het eredivisieteam van BC Amersfoort is een voorbeeld in de regio en de jeugdopleidingen zijn helemaal top met ieder jaar een aantal nationale jeugdkampioenen. Met twee teams in de 1e divisie spelen de reserves ook op een hoog niveau. Dit seizoen is Fred van Wankum de hoofdtrainer bijgestaan door Roy van Waardenburg.

Het team heeft een duidelijke verjonging ondergaan, eigen jeugdtalenten nemen bij de vrouwen de plaatsen in de enkelspelen in. Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette beide veelvuldig nationaal jeugdkampioen starten dit seizoen in het eredivisieteam. Eefje Muskens dubbelspecialiste en deel uitmakend van de nationale senioren selectie zal samen met Maartje Verheul (welke overkwam van VELO) de dubbels voor hun rekening gaan nemen.

Bij de mannen is nieuw Nick Fransman, een talent overgekomen van Smashing en ook deel uitmakend van de nationale selectie. Hij gaat achter Edwin Ekiring de 2e mannenenkel spelen. Jelle Maas en Joéli Residay (teamcaptain) zijn de dubbelspecialisten voor dit seizoen. Talent Vincent de Vries is opgenomen in team 2 in de 1e divisie maar zal komend seizoen de nodige ervaring gaan opdoen in de eredivisie om de komende jaren uit te groeien tot een volwaardige eredivisiespeler voor een topclub. Ook opgenomen in team 2 en stand-in voor eredivisie is Eli Mambwe.

Verder zijn de spelers Rik Top, Karin Residay-Börger en Quintus Thies (van BC Victoria) de reservespelers voor team 1.

Afscheid werd genomen van onze Nationale kampioene Yao Jie, zij kwam door haar voorbereiding voor de Olympische spelen 2012 in Londen in problemen met het competitieprogramma. Door het missen van veel wedstrijden drukte zij te veel op de begroting. Yao Jie gaat dit seizoen in Denemarken spelen en we hopen haar volgend seizoen weer terug te zien bij ons team.

Doordat Badminton Nederland geen rekening meer houdt met het toernooiprogramma van de selectiespelers heeft iedere eredivisieclub persoonlijke afspraken moeten maken met zijn spelers. Bij BC Amersfoort heeft de club toestemming gegeven aan de spelers om alle voor aanvang van de competitie vastgestelde toernooien te spelen. In de beslissende wedstrijden voor de play-offs dienen alle spelers beschikbaar te zijn. Over in te passen toernooien zal de club beslissen of de speler kan worden uitgezonden, dit zonder dat de doelstelling van de club in gevaar komt.

De doelstelling voorkomend seizoen is het halen van de finale. Dit moet met het huidige team zeker mogelijk zijn, alhoewel eventuele blessures natuurlijk roet in het eten kunnen gooien.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!