SportSport

DKC pakt drie punten tegen Almere

DKC pakt drie punten tegen Almere

Veerle Wijers aan het werk voor haar DKC.

De Haagse vereniging nam het in eigen huis op tegen BV Almere, dat vorig seizoen nog de play-offs haalde.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf had iedereen bij DKC dan ook voor drie punten getekend, maar er had wellicht meer ingezeten. Almere kon niet met de sterkste selectie beginnen, en bovendien waren enkele spelers wat grieperig. De ploeg van coaches Leonard van Velzen en Roy Calbo kon daar maar gedeeltelijk van profiteren. Vooral de verliespartij van Tak Ling Lam tegen Yvonne Hoogland was een kleine domper. Toch heerste er wel tevredenheid na de 5-3 einduitslag.

In het herendubbel was DKC veroordeeld door het opstellen van een gelegenheidsduo. Waar normaal gesproken Robbert de Keijzer zou spelen met Ruben Wijers, waren het deze keer eredivisiedebutant Dave Macaré en Thomas Wijers die een koppel vormde. De Keijzer ging in de vorige wedstrijd tegen TFS Barendrecht ernstig door zijn rug, waardoor er geen beroep op hem kon worden gedaan. Daarnaast werd er besloten om Ruben Wijers in het gemengd dubbel op te stellen. Hierdoor stonden Macaré en Thomas Wijers voor een erg lastige opgave om het ingespeelde duo Dave Khodabux en Jeroen van Moorst te verslaan. Khodabux speelde 's middags nog op het Belgian International, maar desondanks bleek het DKC-duo geen lastig te nemen horde. Het werd 21-9 en 21-13 voor Almere.

Het vrouwendubbel van DKC was wel succesvol. Ginny Severien en Veerle Wijers keken in de eerste game, tegen de grieperige Yvonne Sie en Roxanne Molenmaker, nog tegen een flinke achterstand aan, maar wisten de game alsnog binnen te spelen. Ook de tweede ging naar de DKC'ers. Een verrassende en mooie overwinning.

Mark Caljouw hoopte in zijn singelpartij tegen Stephan Branderhorst op een kleine stunt. Want ook deze Almere-speler kampte met een griepje. Toch kwam de DKC'er er nooit helemaal aan te pas in de wedstrijd en wist Branderhorst op ervaring te winnen in twee games.

Waar Ruben Wijers het zoals verwacht moest afleggen tegen Saber Afif, was de hoop van DKC gevestigd op de vrouwensingels. Almere kon namelijk niet de vaste eredivisiespelers opstellen in deze wedstrijden. Severien deed wat ze moest doen en won degelijk van Monique Slaman. Datzelfde werd ook een beetje verwacht van Lam. Zij won de eerste game dan ook van Hoogland. Maar daarna ging het mis: de Almere-speelster pakte de tweede game. Dit leek een flinke mentale dreun voor Lam, want in de laatste game kwam ze nooit echt meer goed in haar spel. Deze ging dan ook met 21-14 naar Hoogland.

Lam was gelukkig niet helemaal uit het veld geslagen, want ze wist wel haar mixed-dubbel te winnen. Ze speelde samen met Ruben Wijers, ook een nieuw koppel. De eerste game wonnen ze met 21-18 van Van Moorst en Molenmaker. De tweede game trokken de Almeerders aan het langste eind. Lam en Ruben Wijers stelde in de derde game orde op zaken, door met de duidelijke cijfers 21-11 de wedstrijd alsnog naar hen toe te trekken.

Caljouw en Veerle Wijers konden nooit echt potten breken tegen Khodabux en Sie. Zeker in de eerste game niet, die met 21-10 een prooi werd voor Almere. In het vervolg konden de DKC’ers wat meer bijblijven, maar konden niet voorkomen dat ze ook game twee verloren.

Een nipte 5-3 nederlaag voor DKC, maar met perspectief. Coach Leonard van Velzen zag een duidelijk stijgende lijn bij zijn team en dat biedt veel hoop voor de toekomst. DKC heeft nu uit twee wedstrijden zeven punten behaald. Het staat daarmee op een knappe zesde plek in de eredivisie. Of de Haagse ploeg dit vasthoudt, is maar de vraag. Volgende week wacht namelijk een dubbelweekend tegen twee topteams. Op zaterdag 24 september komt meervoudig landskampioen BC Amersfoort opbezoek in Den Haag en zondag 25 september staat de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen, bekerwinnaar en Europees kampioen Duinwijck op het programma.

DKC – Almere (3-5)

  • MD Dave Macaré/Thomas Wijers - Dave Khodabux/Jeroen v Moorst 9-21 13-21
  • VD Ginny Severien/Veerle Wijers - Yvonne Sie/Roxanne Molenmaker 21-16 21-16
  • 2e ME Mark Caljouw - Stephan Branderhorst 16-21 14-21
  • 2e VE Tak Ling Lam - Yvonne Hoogland 21-17 17-21 14-21
  • 1e VE Severien - Monique Slaman 21-11 21-16
  • 1e ME Ruben Wijers - Saber Afif 10-21 13-21
  • GD Ruben Wijers/Lam - Van Moorst/Molenmaker 21-18 17-21 21-11
  • GD Caljouw/Veerle Wijers - Khodabux/Sie 10-21 17-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!