clubzoeker

DKC speelt gelijk in eerste ronde

DKC speelt gelijk in eerste ronde

De oplettende lezer ziet top 10 badmintonbabe Ellen Ruimschotel rechtsboven.

De Haagse badmintonclub heeft zaterdagavond haar eerste wedstrijd van het eredivisieseizoen gelijk gespeeld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uit bij The Flying Shuttle Barendrecht stond er aan het eind een 4-4 uitslag op het scorebord. Het was een spannende wedstrijd bij de kersverse promovendus, want de helft van de partijen werd over drie games gespeeld. Beide teams pakte in elk onderdeel één overwinning, wat de einduitslag meer dan terecht maakte.

In het mannendubbel traden Robbert de Keijzer en Ruben Wijers aan tegen oud DKC’er Sabar Lapré en Stacey Bouwman. De Keijzer had eigenlijk al afscheid genomen als speler van team 1, maar toch moest coach Leonard van Velzen een beroep op hem doen. Vast teamlid Bouke van Bergen Bravenboer ontbreekt namelijk een groot gedeelte van het seizoen, waardoor er weer een beroep werd gedaan op de veteraan. De DKC’ers verloren de eerste game, maar bleven in de overwinning geloven. De tweede game ging nipt naar De Keijzer en Wijers en ook in de spannende laatste game trokken ze aan het langste eind: 21-17.

Op de andere baan maakte Ginny Severien haar rentree bij DKC. Zij werd in de zomer weer terug gehaald naar Den Haag, nadat ze jaren lang voor VELO speelde. Severien kon haar terugkeer niet luister bijzetten met een overwinning. Samen met Veerle Wijers verloor ze in drie games net aan van Pascalle van Nielen en Monique Broeke. In haar singelpartij liet Severien echter geen spaan heel van haar tegenstander. Daisy Bommeleyn legde het dik af tegen de geboren Haagse: 21-10 en 21-9.

In de andere vrouwensingel kon Tak Ling Lam namens DKC niet overtuigen tegen Broeke. Vorig seizoen won de speelster uit Rotterdam nog tweemaal van Broeke (die toen speelde voor TFS’57), maar zaterdagavond was de Utrechtse een maatje te groot met 21-11 en 21-17.

Een andere nieuwe naam bij DKC, Mark Caljouw, won in de tweede herenenkel partij van Stacey Bouwman. De eerste game ging nog naar de TFS-speler met 21-17, maar de tweede game ging met dezelfde cijfers naar Caljouw. In de laatste game was de pijp leeg bij Bouwman. Hij wist nog maar twee punten te maken tegen de 16-jarige Rijswijker, die zo zijn seizoen begon met een overwinning.

Wijers verloor zijn singelpartij tegen Michiel Kruijt, waardoor de gemengd dubbels de beslissing moesten brengen in sporthal Lagewei. Bij het duo De Keijzer/Lam bleek dat ze nog weinig samen hadden gespeeld. Zij werden door het ervaren koppel Kruijt en Bommeleyn op een forse nederlaag getrakteerd.

Wilde DKC nog met een gelijkspeld huiswaarts keren, moest het de laatste mixed dubbel wel winnen. Caljouw nam het met Wijers op tegen Lapré en Jeannette van der Werff. Het werd een uiterst spannend duel. De eerste twee games gingen in de verlenging naar respectievelijk TFS en DKC. De laatste game leken de jonge DKC’ers net even wat scherper en wonnen die dan ook ruim met 21-10. Het betekende de 4-4 einduitslag.

Volgende week speelt DKC de eerste thuiswedstrijd tegen Almere, dat haar eerste wedstrijd met 5-3 verloor van BC Amersfoort. Het duel vindt plaats in sporthal ’t Zandje in Den Haag en begint om 19.30 uur.

TFS Barendrecht - DKC (4-4)

  • MD Sabar Lapré/Stacey Bouwman - Robbert de Keijzer/Ruben Wijers 21-17 19-21 17-21
  • VD Pascalle v Nielen/Monique Broeke - Ginny Severien/Veerle Wijers 19-21 21-17 22-20
  • 2e ME Bouwman - Mark Caljouw 21-17 17-21 2-21
  • 2e VE Broeke - Tak Ling Lam 21-11 21-17
  • 1e VE Daisy Bommeleyn - Severien 10-21 9-21
  • 1e ME Michiel Kruijt - Ruben Wijers 21-16 21-11
  • 1e GD Kruijt/Bommeleyn - De Keijzer/Lam 21-6 21-14
  • 2e GD Lapré/Jeannette van der Werff - Caljouw/Veerle Wijers 22-20 20-22 10-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!