Duinwijck consolideert koppositie

Duinwijck consolideert koppositie

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft het Haarlemse Duinwijck haar koppositie in de Eredivisie met succes verdedigd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tegen het lastige The Flying Shuttle Barendrecht werd, net als vorige week tegen TFS '57, een 7-1 overwinning behaald. Duinwijckspeler Jorrit de Ruiter ontbrak in deze wedstrijd. De Haarlemmer behaalde met voormalig Duinwijckspeelster Selena Piek de finale van het gemengddubbelspel tijdens de Yonex Belgian International. Die finale werd nipt verloren met 25-23, 16-21 en 14-21 van het koppel Yao en Triachart uit Singapore.

Coach Van Tubergen Lotgering had voorafgaand aan de wedstrijd een flinke puzzel op te lossen vanwege de absentie van maar liefst vier spelers. Toch kon Duinwijck een sterk team op de been brengen dankzij invalbeurten van Betty Timmerman en Chris Bruil. Tegenstander Barendrecht had de vorige wedstrijd gelijkgespeeld en was naar Haarlem vertrokken om elke kans te grijpen. De Barendrechtse coach Edward van der Heuvel had een tactische wijziging aangebracht door zijn dames anders op te stellen. Hierdoor waren het Daisy Bommeleijn en Monique Broeke die tegenover Betty Timmerman en Akvile Stapusaityte stonden. Er ontstond een spannende strijd, waarbij de kansen steeds weer keerden. In de derde set waren het toch de Haarlemse dames die de winst naar zich toetrokken. Op de baan er naast was het Chris Bruil, die aan de zijde van Jerry Natenstedt streed voor het tweede punt. Maar Sabar Lapre en Stacey Bouwman hadden andere plannen. Met slimme drops en vlakke slagen wisten zij een verlenging af te dwingen in de eerste set, die ternauwernood alsnog naar Duinwijck ging. In de tweede set kon de angel uit het spel van de Barendrechters gehaald worden, waardoor een 2-0 tussenstand op de borden verscheen.

Ook de singles kenden geen ruime overwinningen. Erik Meijs trad aan tegen Michiel Kruijt en net als tijdens het mannendubbel werd de winst van de eerste set beslist in een verlenging. Ook nu was het Duinwijck die de winst pakte. In de tweede set kon Meijs vervolgens goed doordrukken. Akvile Stapusaityte wist met 21-19 en 21-15 een vierde punt voor de thuisspelende vereniging bij te schrijven tegen de leep spelende Monique Broeke. In de tweede mannensingle, tussen Jerry Natenstedt en Stacey Bouwman keerde het tij. Ditmaal was het Barendrecht die aan het langste eind trok. In een partij met tal van mooie punten moest een derde set gespeeld worden om de winnaar te bepalen. Met 21-17 voor Bouwman was de nul van het score bord af voor de Barendrechtse gasten. Vervolgens wist een zieke Karina Kool met hard werken Pascalle van Niele van zich af te houden, waardoor de mixen begonnen konden met een 5-1 voorsprong voor Duinwijck.

Voor de aanwezige supporters was het vervolgens tot het laatste punt genieten. Op de eerste baan lieten Kuijt en Bommeleijn zien waarom ze door velen gevreesd worden in het gemengddubbel. Bommeleijn is aan het net erg rustig en sturend, terwijl Kuijt daarachter snel acteert en schaakt. Maar doordat aan Duinwijckse zijde Chris Bruil en Karina Kool bij vlagen geniaal speelden ontstond een prachtig schouwspel. Pas aan het eind van de derde set werd duidelijk dat het toch Kool en Bruil waren die met de winst aan de haal zouden gaan. Op de andere baan waren het Erik Meijs en Betty Timmerman die het laatste punt mochten maken. Hoewel Sabar Lapre en Jeannette van de Werff met hun spel regelmatig hun tegenstanders op het verkeerde been zetten, konden zij niet voorkomen dat Duinwijck net als vorige week met een 7-1 de wedstrijd beëindigde.

Door deze overwinning weten de Haarlemmers de koppositie te consolideren. Verder zal het de ploeg vertrouwen hebben gegeven dat ondanks de afwezigheid van een kwartet spelers, er toch ruim is gewonnen met goed spel en strijdlust. Komend weekend speelt het eerste team van Duinwijck een dubbelweekend. Op zaterdagavond zal het team afreizen naar Flevoland om daar aan te treden tegen Dekker Almere. De dag er na staat om 14.00 de thuiswedstrijd tegen het Haagse DKC te wachten.

Duinwijck – TFS Barendrecht (7-1)

  • MD Natenstedt/Bruil - Bouwman/Lapre 22-20 21-12
  • VD Timmerman/Stapusaityte - Broeke/Bommeleijn 21-18 14-21 21-13
  • ME 2e Natenstedt - Bouwman 21-15 17-21 17-21
  • VE 2e De Wit - Van Nielen-Janssen 21-11 21-18
  • VE 1e Stapusaityte - Broeke 21-19 21-15
  • ME 1e Meijs - Kruijt 22-20 21-19 <
  • GD Bruil/De Wit - Kruijt/Bommeleijn 21-18 19-21 21-17
  • GD Meijs/Timmerman – Lapre/Van de Werff 21-15 21-18

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!