clubzoeker

Gemeente Haarlem huldigt Duinwijck en wereldkampioenen Ridder

Gemeente Haarlem huldigt Duinwijck en wereldkampioenen Ridder

Badminton Club Duinwijck en het echtpaar Rob en Marjan Ridder worden door de Gemeente Haarlem gehuldigd op het stadhuis.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haarlemse club pakte in 2011 de vierentwintigste landstitel, de zesde nationale beker en de eerste Europa Cup voor landskampioenen. Recentelijk wonnen Duinwijcks clubiconen Rob en Marjan Ridder op het Wereldkampioenschap voor Veteranen de wereldtitel in het gemengd dubbelspel. Marjan Ridder pakte daarnaast ook nog de titel in het vrouwendubbel en Rob Ridder werd runner up in het mannendubbel.

Duinwijck spelers, coaches, trainers, bestuursleden en vrijwilligers zullen op woensdag 21 september het glas heffen op de sportieve successen met de Haarlemse Wethouder van Sport, Jack Van der Hoek. De succesvolle club hoopt het heffen van het glas met de wethouder spoedig te herhalen in de nog te realiseren nieuwe Duinwijckhal. Ondanks tien jaar overleg en toezeggingen door de Haarlemse gemeenteraad wacht de club nog altijd op het slaan van de eerste paal van de nieuwe Duinwijckhal aan het Badmintonpad.

Voor de grootste badmintonclub van Nederland is 2011 daarmee in de lange clubgeschiedenis met vele successen uniek. Het evenaren van de in 2009 behaalde dubbel, de landstitel en de nationale beker, werd al als een bijzondere prestatie ervaren. Het winnen van de Europa Cup werd de onverwachte apotheose. De landskampioen had voorafgaand de grootste moeite om een representatief team op de been te krijgen vanwege internationale toernooiverplichtingen van een aantal spelers. De technische staf deed daarom ook een beroep op verschillende spelers uit het tweede en derde team die beiden uitkomen in de eerste divisie. De brede selectie van de club zorgde uiteindelijk toch voor de onverwachte Europa Cup winst. Daarmee is de cirkel rond, Duinwijck was eind jaren zeventig één van de oprichters van het Europa Cup toernooi en werd nu de eerste Nederlandse winnaar.

In de Olympic Oval van het Canadese Vancouver pakte Rob en Marjan Ridder voor het eerst in hun ellenlange badmintoncarriére een wereldtitel. Marjan Ridder was er in 1977 al dichtbij toen ze in Zweden de finale om de wereldtitel in het vrouwendubbel het zilver greep. Niet ver van de plek waar schaatser Sven Kramer de verkeerde bocht koos tijdens de Olympische Spelen pakte het echtpaar de wereldtitel in het gemengddubbel 55+ door hun Engelse opponenten in een thriller te verslaan. Marjan Ridder pakte met haar Deense partner Suzanne Berg ook de titel in het vrouwendubbel door een Taiwanees koppel te verslaan. Met zijn landgenoot Uun Santosa wist Rob Ridder de finale in het mannendubbel van een Thais koppel niet te winnen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!