SportSport

Nederland doet niet mee aan WK-race 2014

Nederland doet niet mee aan WK-race 2014

Badminton Nederland heeft van de Badminton World Federation te horen gekregen, dat het niet kan meebieden voor het wereldkampioenschap individueel van 2014. Nederland is, net als Zuid-Korea, om formele redenen geweigerd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

BNL had op 30 juni moeten laten weten dat het mee wilde doen aan de WK-race. Vanwege de bestuurlijke wijzigingen kwam de brief enkele dagen te laat binnen bij de BWF. Na mondeling overleg werd destijds door de BWF gesuggereerd dat de bond alsnog aan de race kon meedoen als het vervolgtraject correct zou verlopen. Deze mededeling had mede te maken met het feit dat ook Zuid-Korea (het land van de BWF-president) eveneens iets te laat was maar ook aasde op dit WK.

Daarom meende BNL dat het volstrekt gerechtigd was om een bid in te dienen. Alle vervolgstappen zijn correct gevolgd en tijdens het WK in Londen werd het Nederlandse bid meer dan welwillend ontvangen, ook door diverse bestuursleden en Council Members van de BWF.

Bondsvoorzitter Ted van der Meer: "Op allerlei momenten in het proces heeft de BWF de kans gehad om ons mee te delen dat we niet konden worden toegelaten tot de bieding. Maar het tegendeel was het geval, van diverse kanten hebben we te horen gekregen hoe fantastisch het was dat we met Amsterdam in de race waren. Kennelijk heeft men er lang over gedaan om een beslissing te nemen. Uiteindelijk is aan ons en Zuid-Korea meegedeeld dat men ons op grond van de reglementen niet kon toelaten tot de verkiezing. Mijn vermoeden is dat er protesten zijn gekomen uit de andere twee landen die er geen concurrenten bij wilden."

Het bestuur van Badminton Nederland bespreekt binnenkort hoe met deze zaak om te gaan. Van der Meer: "We moeten de beslissing accepteren. Maar we zullen wel laten weten dat we de manier waarop een en ander is verlopen niet erg professioneel vinden. Anderzijds waren we realist genoeg om te weten dat we als nieuweling geen grote kanshebber waren. De kans is groot dat we nu gaan proberen om het WK van 2015 binnen te halen. Amsterdam is een zeer enthousiaste partner en we hebben met ons bidcomite en met onze Amsterdamse partners inmiddels veel ervaring opgedaan."

Om de eerstkomende vergadering van het BNL-bondsbestuur zal deze zaak uitgebreid aan de orde komen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!