Nottelman en Broeke sterk in Hoensbroek

Nottelman en Broeke sterk in Hoensbroek

De 37th Carlton GT Satellite in Hoensbroek leverde bij de mannen een overwinning op voor Léon Nottelman. Monique Broeke zegevierde bij de vrouwen.

› alles over het Badminton Festival!

De dubbels gingen naar de volgende koppels: Daisy Bommeleyn/Monique Broeke, Bart Gerrits/Jerry Natenstedt en Daisy Bommeleyn/Michiel Kruijt.

Satelliteklasse

Léon Nottelman (Roosterse BC) heeft reeds langere tijd laten zien heer en meester te zijn in het Satellite Circuit, want ook zonder te spelen zou hij kampioen worden. Maar hij kwam en deed wat van hem verwacht werd. In de halve finale had hij drie games nodig om Rune Massing (Rot-Weiss Wesel) te bedwingen. Maar in de finale moest de derde game zelfs verlengd worden. Tegenstander Michiel Kruijt (TFS Barendrecht) rook vuur, zorgde voor een mooie strijd, maar Leon zegevierde met de setstanden 19-21, 21-9 en 23-21.

Monique Broeke (TFS Barendrecht) was vorig jaar verliezend finalist en werd tijdens die finale geconfronteerd met een blessure die haar een heel seizoen zou dwarsbomen en had dus meerdere redenen om goed te presteren. Maar dat viel nog niet mee. Eerst moest ze in de kwartfinale Roxanne Molenmaker (BV Almere) verslaan en dat kostte drie zwaarbevochten games, standen: 21-18, 15-21 en 21-19. Vervolgens was Rachelle Haan (Roosterse BC) aan de beurt en wederom waren drie games nodig: 21-13, 16-21 en 22-20. Als laatste moest de als eerste geplaatste Wendy Hoeve (Roosterse BC) verslagen worden en ook hierin viel de beslissing in de derde game (21-12, 20-22 en 21-12.

In het mannendubbel waren de Duinwijckers Bart Gerrits en Jerry Natenstedt degenen die aan het langst eind trokken. In de halve finale moesten ze in een bewogen wedstrijd de Duitsers Simon Merckt en Christoph Beck (BC Victoria) verslaan en ook dat ging niet zonder slag of stoot: 21-15, 27-29 en 21-15. In de finale werden Robert Kwee en Ben Maes (BC Victoria) verslagen met 19-21, 21-14 en 21-14.

Het vrouwendubbel moest in verband met weinig inschrijvingen in een poule gespeeld worden. Daisy Bommeleyn (TFS Barendrecht) en Monique Broeke waren de sterksten, verrassend gevolgd door Jessie van Wijk en Denise Hall (BC Victoria).

Tot slot de mix, daar was de winst overtuigend, zonder gameverlies, voor Michiel Kruijt met Daisy Bommeleyn aan zijn zijde. Dennis Dubbelman (Roosterse BC) en Rachelle Haan wisten in de finale in de eerste game nog wel een verlenging af te dwingen, maar daarna werd zeer duidelijk orde op zaken gesteld: 24-22, 21-9.

Categorie 3

Met name deze klasse had veel last van het beperkt aantal inschrijvingen. Alleen de mannensingle kon in een afvalsysteem gepeeld worden. Hier wist Andrie Ochtman (BC Dropshot) in de finale Niels Ottenheim (BC Trilan) te verslaan met de gamestanden 21-19, 12-21 en 21-9.

Categorie 5

In deze klasse werd natuurlijk vooral gespeeld door spelers uit het Limburgse land maar toch vielen die niet het meeste op. Want opvallend waren met name de prestaties van vier spelers van BC Maassluis: Fred Veldhoen, Jolanda Everaarts, Sheila Pons en Wilco Sjardijn. Wilco en Sheila bereikten beiden de halve finale in het enkelspel. In beide dubbels bereikten ze de finale en in de mix haalden Wilco en Sheila ook nog eens de finale. Daarmee waren ze feitelijk toch kampioen zonder titel. Daarnaast was er nog een bijzondere prestatie voor Chantal Mennens (BC Brunssum) door zowel het vrouwenenkelspel als de mix, met Liegene la Fontaine (BC Keep Fit) aan haar zijde, de titels binnen te halen.

Resume

Een toernooi met wat een tegenvallend aantal inschrijvingen (98 tegen vorig jaar 132), maar met genoeg mooi en spannend badminton om volgend jaar kandidaat te staan voor deelname aan het nieuwe Master Circuit, op een andere datum en met weer duidelijk meer deelnemers.

John Hermans

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!