Nottelman en Broeke sterk in Hoensbroek

Nottelman en Broeke sterk in Hoensbroek

De 37th Carlton GT Satellite in Hoensbroek leverde bij de mannen een overwinning op voor Léon Nottelman. Monique Broeke zegevierde bij de vrouwen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dubbels gingen naar de volgende koppels: Daisy Bommeleyn/Monique Broeke, Bart Gerrits/Jerry Natenstedt en Daisy Bommeleyn/Michiel Kruijt.

Satelliteklasse

Léon Nottelman (Roosterse BC) heeft reeds langere tijd laten zien heer en meester te zijn in het Satellite Circuit, want ook zonder te spelen zou hij kampioen worden. Maar hij kwam en deed wat van hem verwacht werd. In de halve finale had hij drie games nodig om Rune Massing (Rot-Weiss Wesel) te bedwingen. Maar in de finale moest de derde game zelfs verlengd worden. Tegenstander Michiel Kruijt (TFS Barendrecht) rook vuur, zorgde voor een mooie strijd, maar Leon zegevierde met de setstanden 19-21, 21-9 en 23-21.

Monique Broeke (TFS Barendrecht) was vorig jaar verliezend finalist en werd tijdens die finale geconfronteerd met een blessure die haar een heel seizoen zou dwarsbomen en had dus meerdere redenen om goed te presteren. Maar dat viel nog niet mee. Eerst moest ze in de kwartfinale Roxanne Molenmaker (BV Almere) verslaan en dat kostte drie zwaarbevochten games, standen: 21-18, 15-21 en 21-19. Vervolgens was Rachelle Haan (Roosterse BC) aan de beurt en wederom waren drie games nodig: 21-13, 16-21 en 22-20. Als laatste moest de als eerste geplaatste Wendy Hoeve (Roosterse BC) verslagen worden en ook hierin viel de beslissing in de derde game (21-12, 20-22 en 21-12.

In het mannendubbel waren de Duinwijckers Bart Gerrits en Jerry Natenstedt degenen die aan het langst eind trokken. In de halve finale moesten ze in een bewogen wedstrijd de Duitsers Simon Merckt en Christoph Beck (BC Victoria) verslaan en ook dat ging niet zonder slag of stoot: 21-15, 27-29 en 21-15. In de finale werden Robert Kwee en Ben Maes (BC Victoria) verslagen met 19-21, 21-14 en 21-14.

Het vrouwendubbel moest in verband met weinig inschrijvingen in een poule gespeeld worden. Daisy Bommeleyn (TFS Barendrecht) en Monique Broeke waren de sterksten, verrassend gevolgd door Jessie van Wijk en Denise Hall (BC Victoria).

Tot slot de mix, daar was de winst overtuigend, zonder gameverlies, voor Michiel Kruijt met Daisy Bommeleyn aan zijn zijde. Dennis Dubbelman (Roosterse BC) en Rachelle Haan wisten in de finale in de eerste game nog wel een verlenging af te dwingen, maar daarna werd zeer duidelijk orde op zaken gesteld: 24-22, 21-9.

Categorie 3

Met name deze klasse had veel last van het beperkt aantal inschrijvingen. Alleen de mannensingle kon in een afvalsysteem gepeeld worden. Hier wist Andrie Ochtman (BC Dropshot) in de finale Niels Ottenheim (BC Trilan) te verslaan met de gamestanden 21-19, 12-21 en 21-9.

Categorie 5

In deze klasse werd natuurlijk vooral gespeeld door spelers uit het Limburgse land maar toch vielen die niet het meeste op. Want opvallend waren met name de prestaties van vier spelers van BC Maassluis: Fred Veldhoen, Jolanda Everaarts, Sheila Pons en Wilco Sjardijn. Wilco en Sheila bereikten beiden de halve finale in het enkelspel. In beide dubbels bereikten ze de finale en in de mix haalden Wilco en Sheila ook nog eens de finale. Daarmee waren ze feitelijk toch kampioen zonder titel. Daarnaast was er nog een bijzondere prestatie voor Chantal Mennens (BC Brunssum) door zowel het vrouwenenkelspel als de mix, met Liegene la Fontaine (BC Keep Fit) aan haar zijde, de titels binnen te halen.

Resume

Een toernooi met wat een tegenvallend aantal inschrijvingen (98 tegen vorig jaar 132), maar met genoeg mooi en spannend badminton om volgend jaar kandidaat te staan voor deelname aan het nieuwe Master Circuit, op een andere datum en met weer duidelijk meer deelnemers.

John Hermans

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!