Opening Badminton School Tiel druk bezocht

Opening Badminton School Tiel druk bezocht

Woensdag 31 augustus 2011 werd de badmintonschool Tiel geopend door sportwethouder Driessen van de gemeente Tiel.

Ken je BC Bahosa al?

Onder toeziend oog van zo'n 50 spelers, ouders, belangstellenden en fotograven heeft de heer Driessen een verkorte wedstrijd gespeeld tegen Paulien van Dooremalen. De heer Driessen kreeg daarbij enkele tips van Lotte Jonathans.

Helaas hebben de tips er niet voor gezorgd dat wethouder Driessen een puntje kon afsnoepen bij Paulien. Een echte topsporter geeft geen punten cadeau en de wethouder heeft tijdens deze openingshandeling dan ook 3-0 verloren. Hij maakte vervolgens plaats voor een demonstratiewedstrijd tussen Paulien van Dooremalen en Arthur van Hamel tegen Lotte Jonathans en Raymond van Hamel. Na één set veranderde de samenstelling en speelde de herendubbel van de Hamels tegen het bekende dubbelduo Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen. De wedstrijd bevatte vele mooie punten en werd onder luid applaus afgesloten.

Vervolgens was het de beurt aan de tien spelers van de badmintonschool om de uitdaging aan te gaan. Samen met de topspelers hebben zij hun dubbelspel geoefend op de badmintonbaan. De meeste vonden het toch wel even spannend om met een van deze spelers in het veld te mogen staan. Alle tips werden dan ook heel snel opgevolgd. Afsluitend werd er nog een drankje gedronken en wat nagepraat in de kantine van sporthal De Prinsenhof.

Tijdens de opening werden er enkele woorden gericht tot de aanwezigen. Er is aangegeven dat de badmintonschool voor maar ook door de spelers en diens ouders is opgericht en zal verbeteren. Laagdrempelig zijn en ruimte bieden voor feedback van ouders en spelers is daarbij heel belangrijk. Het bestuur van de badmintonschool Tiel, bestaande uit Rohald Vermeulen, Remco Cuijpers, Liesbeth Scholtus en David Volmer, is erg gedreven en wil van de badmintonschool een groot succes maken.

Ook is de kleding van de badmintonschool Tiel gepresenteerd met dank aan Forza en Badminton Service. De sponsoren McDonalds Tiel, H. van Dijkhuizen en C1000 Tiel werden in het zonnetje gezet en ook de gemeente Tiel werd bedankt vanwege de verleende activiteitensubsidie.

Trainers Rohald Vermeulen en Remco Cuijpers zullen samen met de spelers de komende trainingen hard werken, zodat de spelers een verpletterende indruk kunnen maken tijdens het eerste toernooi in februari 2012. Op dit moment zijn 10 van de 12 plaatsen van badmintonschool Tiel opgevuld.

Interesse in een van de openstaande plaatsen of gewoon wat meer informatie? Mail naar david-at-bstiel.nl. Meer informatie is binnenkort ook te vinden op onze website www.bstiel.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!