SportSport

Oranje wint alle kwartfinales in België

Oranje wint alle kwartfinales in België

De Nederlandse spelers doen het tot nog toe geweldig in België. Alle kwartfinales werden gewonnen. Een verslag vanuit Herstal van de kwartfinales met o.a. de partij van Myke Halkema en Russell Muns.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland heeft nog twee mannendubbel koppels in de strijd voor een kwartfinaleplaats. Als eerste gingen de baan op Robin Tabeling en Russell Muns, die het moesten opnemen tegen de 3/4 geplaatste Finnen Iikka Heine/Mika Kongas. De stand doet wellicht anders vermoedden maar het was een goede wedstrijd met veel rallies en slagenwisselingen. De Finnen moesten echter het onderspit delven, 21-15 en 21-17.

Jim Middelburg en Vincent de Vries - als 3/4 geplaatst - streden tegen de Belgen Floris Oleffe/Marijn Put. Vincent en Jim wonnen na een moeilijk begin (21-19) daarna gemakkelijk met 21-10.

Ook in het vrouwendubbel is er nog een kans op een kwartfinaleplaats. Myke Halkema en Gayle Mahulette zijn als eerste geplaatst. Ze wonnen gemakkelijk van het Zweedse koppel Rebecka Kuhl/Frida Lindstrom: 21-13 en 21-12.

De mixen gingen het eerste de baan op met als doel de halve finales te halen. Nederland heeft nog drie koppels in de strijd. De mixen zijn alle drie nog in de race. Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen zijn al eerste geplaatst en speelden tegen de Duitsers Mark Lamsfuss/Annika Horbach. Het werd een eenvoudige overwinning (7, 18).

Russell Muns met Myke Halkema als tweede geplaatst, speelden tegen een Fins/Engels koppel Akseli Danskanen/Emily Jeffs. Ook deze mix werd eenvoudig binnengesleept (13, 16).

Robin Tabeling en Elisa Piek hadden na hun verrassende overwinning op het 3/4 geplaatste koppel nu tegenstand van een Duitse mix Fabian Roth en Laura Kapplein. Bij winst zou het Nederlandse team zeker zijn van een finaleplaats; er spelen dan immers twee dubbels tegen elkaar. Robin en Elisa deden wat er van ze verwacht werd en wonnen met 18 en 19 van de stugge Duitsers.

Soraya de Visch Eijbergen declasseerde haar tegenstandster, de Belgische Marie Demy met 21-7 en 21-10 en bereikte zo ook vrij eenvoudig de halve finale.

Het mannendubbel Vincent de Vries/Jim Middelburg moest het opnemen tegen de Finnen Henri Aarnio en Joonas Korhonen. Het werd een lastige wedstrijd maar na een grote achterstand in de eerste game konden ze deze toch nog naar ons toetrekken met 21-18. De tweede game verliep nagenoeg hetzelfde en dat gold ook voor de eindstand (18).

Robin Tabeling en Russell Muns speelden tegen de Zwitsers Alexandre Morant en Olivier Schaller voor een plaats in de halve finale. De Zwitsers waren in de eerste game geen partij voor onze landgenoten (21-10). Waarschijnlijk als gevolg van de (te) gemakkelijke winst ging het aanvankelijk mis in de tweede game. Er moest geknokt worden voor ieder punt. Na de wissel (9-11) liep het uiteindelijk toch goed af: 21-17.

Het vrouwendubbel van Gayle Mahulette en Myke Halkema speelde tegen het Duitse koppel Ramona Hacks en Meike Behrens. Ook dit was een lastige wedstrijd in een inmiddels bloedhete hal (29 graden) maar gelukkig kon Oranje ook de tweede halve finale veiligstellen (16 en 12).

Het Nederlandse team heeft dus alle kwartfinales gewonnen en staat in zeven halve finales!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!