clubzoeker

Prachtige overwinning voor BC Amersfoort

Prachtige overwinning voor BC Amersfoort

Nick Fransman maakt debuut in eredivisie als eerste heer.

BC Amersfoort startte de eredivisie badminton met een moeilijk uitwedstrijd tegen Almere. Het Amersfoortse team moest het doen zonder Eefje Muskens, langdurig geblesseerd geweest.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Haar rentree na een langdurige blessure zal waarschijnlijk zaterdag 17 september zijn in de thuiswedstrijd tegen Van Zijderveld. Ook Edwin Ekiring moest verstek laten gaan door deelneming aan de Afrika games.

Voor Eefje Muskens was geen vervanging, haar partijen werden opgedeeld door de andere dames van BC Amersfoort. Voor de 2e single werd Vincent de Vries uit team 2 opgeroepen. Nick Fransman schoof door naar de 1e mannenpositie.

De start was flitsend, het vrouwendubbel van Maartje en Gayle Mahulette kende geen mededogen met hun Almeerse opponenten met 21-6 en 21-17 was het 1e punt binnen. Bij de mannen ging het spannend toe, maar Jelle Maas en Joéli Residay bleven koel en beslisten de partij met 21-19 in de 3e game.

De vrouwen enkelspelen waren voor Amersfoort de zelf in de Academy Amersfoort opgeleide speelsters.

Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk boekten een makkelijke overwinning. Bij de mannen ging het niet zo voorspoedig, Nick Fransman dolf het onderspit tegen routinier Saber Afif en Vincent de Vries kwam wat ervaring te kort tegen Stphan Branderhorst.

Met een 4-2 voorsprong werd gestart met de beide mixen, de opstelling van BC Amersfoort was duidelijk. Coach van Wankum koos voor een zekere winst van één mix, en dit gebeurde ook, de mix van Jelle Maas en Maartje Verheul leverde de beoogde winst. De andere mix konden niet op tegen het sterke Almere duo Sie/Khodabux.

Met een 5-3 overwinning ging het Amersfoortse team huiswaarts, begeleid door een verschrikkelijk onweer kwamen allen toch behouden thuis.

Zaterdagavond 17 september om 19:00 uur wacht in de Juliana van Stolberg Sporthal aan de Leusderweg de moeilijke thuiswedstrijd tegen het sterke team van Van Zijderveld uit Amstelveen. Waarschijnlijk zal coach van Wankum dan kunnen beschikken over alle spelers, alleen het Belgische Open een Europees toernooi kan roet in het eten gooien als de deelnemende Nick Fransman en Jelle maas de halve finales bereiken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!