Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale

Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale
Moederdag 2019

De Nederlandse jeugdselectie U19 neemt dit weekeinde deel aan de Belgium Junior. Het toernooi wordt gehouden in Herstal (vlakbij Luik).

› alles over het Badminton Festival!

Het evenement lijkt voor onze jeugd niet goed gepland in verband met het dubbelweekend in de competitie, maar het is voor onze jeugd juist een uitermate belangrijke voorbereiding op de wereldjeugdkampioenschappen. De betreffende Nederlandse clubs waren hierover overigens al eind juni op de hoogte gesteld.

De mixen zijn alle drie nog in de race. Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen zijn als eerste geplaatst en Russell Muns met Myke Halkema als tweede. Beide koppels boekten een zege in de tweede ronde na een bye in de eerste ronde.

Robin Tabeling en Elisa Piek wonnen verrassend van het 3/4 geplaatste Belgische koppel Eeckhout/Lemaire met 21-8 en 21-17 waardoor dit koppel ook doorging naar de kwartfinale.

In de mannensingel had de 5/8 geplaatste Vincent de Vries een lastige tegenstander aan de Duitser Fabian Roth. Vincent zat ook niet lekker in de wedstrijd en verloor veel punten door onnodige fouten en kon ook moeilijk wennen aan de snelle shuttles. Na verlies van de eerste game slaagde hij erin de tweede naar zich toe te trekken. Hij hield de Duitser beter onder druk met aanvallend spel waardoor hij ook niet zo'n last meer had van de snelle shuttles. Na een kleine achterstand bij de wissel in de derde game (9-11) ging de overwinning toch naar de Duitser.

In het vrouwenenkelspel had Nederland ook drie troeven. Soraya de Visch Eijbergen staat als eerste geplaatst en Gayle Mahulette (vorig jaar de runner up) als tweede. Soraya deed wat er van haar verwacht werd en won, na een bye in de eerste ronde, de tweede en derde ronde en staat dus in de kwartfinale.

Gayle won ook vrij gemakkelijk de eerste ronde maar in de tweede ronde stond er een zware tegenstandster, de Duitse Laura Wich, tegen wie Gayle ook in Langenfeld had gespeeld en toen in twee sets de mindere was. In de eerste game vloog Gayle over haar heen en won met 21-5. In de tweede game ging het gelijk op maar uiteindelijk trok de Duitse met 17-21 aan het langste eind. In de derde game keek Gayle tegen een 6-11 achterstand aan. De Duitse speelde erg safe en Gayle erg aanvallend. Zij maakte de meeste fouten en via 10-19 werd het uiteindelijk 16-21.

De als 3/4 geplaatste Linda Chen won vrij gemakkelijk de eerste ronde van de Duitse Hannah Pohl maar verloor daarna kansloos van de Belgische Floor vandenHoucke 15-21, 7-21.

Het mannendubbel Vincent de Vries/Jim Middelburg staat 3/4 geplaatst en komt hierdoor morgen pas aan de beurt.

Robin Tabeling en Russell Muns moesten het opnemen tegen de Duitsers Malte Laibacher en Dominic Scherpen om ook in volgende ronde te komen. Het werd een gemakkelijke overwinning (21-11 21-19). In tegenstelling tot de singles en mixen moeten het mannen- en vrouwendubbel morgen nog spelen om een plaats in de kwartfinale.

Bij het vrouwendubbel hetzelfde verhaal. Myke Halkema/Gayle Mahulette staat als eerste geplaatst. Het duo heeft een bye in de eerste ronde en moet zaterdag weer aan de bak. Elisa Piek en Linda Chen speelden tegen de Zwitsers Delia Biedermann en Nadia Frankhauser. Het werd een spannende driesetter, die uiteindelijk door de Zwitsers werd gewonnen (18-21 21-12 16-21).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!