SportSport

TFS'57 begint eredivisieseizoen tegen landskampioen Duinwijck

TFS'57 begint eredivisieseizoen tegen landskampioen Duinwijck

Tak Chin Lam komt vanuit het tweede team over naar de eredivisie en zal het team gaan versterken in de damesenkel en -dubbel.

Eredivisieclub The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom start op zaterdag 10 september om 19:00 uur haar nieuwe competitieseizoen. Meervoudig landskampioen Duinwijck uit Haarlem komt naar sporthal Gageldonk voor de eerste thuiswedstrijd. Toegang is gratis.

SportSport

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Hoofdtrainer William van der Maas kijkt ijverig uit naar zijn trainersdebuut op het hoogste nationale niveau. Er is door hem en het eerste team de afgelopen weken hard gewerkt. Deze geintensiveerde voorbereiding is afgesloten met het trainingsweekend van 3 en 4 september.

Het team treedt in nieuwe samenstelling aan. Monique Broeke is overgestapt naar TFS Barendrecht en Tak Chin Lam wordt vastspeler in het eerste team van TFS'57. De Roosendaalse dame speelde vorig seizoen al regelmatig mee in de eredivisie en zal opnieuw de tweede damessingle en het damesdubbel gaan bezetten.

Samenwerking

Deelname aan de eredivisie is een uitdaging die verder strekt dan het bereiken van het sportieve niveau. "We worden dit tweede seizoen wederom ondersteund door Carlton Sports, Rabobank Het Markiezaat en vele andere partners in sport", vertelt voorzitter Wilfried Willemen. Op organisatorisch vlak begeleiden kersverse teammanagers Martien en Petra van Leeuwen het vlaggeschip van de Bergse club.

Verwachtingen

Vorig seizoen was handhaving de doelstelling waarop het team zich richtte. Met name mede-promovendus BC DKC vormde daarbij de belangrijkste prooi. De Haagse tegenstander was echter in twee confrontaties sterker. Dit seizoen zijn de kaarten opnieuw geschud en heeft een aantal clubs een uitloop én verjonging van spelers ondergaan. BC DKC blijft niettemin een belangrijke tegenstander.

Duinwijck – dit seizoen onder leiding van coach Maurits van Tubergen Lotgering - zal waarschijnlijk niet al haar sterkste spelers uitsturen naar West-Brabant. Toch is het de landskampioen wel aan haar stand verplicht om met 0-8 winst huiswaarts keren. De bruto ploeg bestaat uit de heren Koen Ridder (playing coach), Jorrit de Ruiter, Jerry Natenstedt, Erik Meijs, Chris Bruil en dames Akvile Stapusaityte, Eva Krab, Dorien Lups, Betty Timmerman en Karina de Wit.

Het wordt hoe dan ook incasseren voor TFS'57. De jarige Roel Janssen, hij wordt zaterdag 29 jaar, mag gaan proberen om zijn 17-21 13-21 verlies van vorig seizoen tegen Erik Meijs te revancheren.

De eerste overwinning van het seizoen is gelukkig al binnen. Eerste dame Sarah Lammers werd op 4 september verkozen tot Badmintonbabe van het Jaar 2011 tijdens een verkiezing van de nieuwssite badmintonline.nl. Dit weekend kan het 'mooiste meisje van onze sport' haar sportieve behendigheid wellicht toetsen aan die van haar Litouwse collega Akvile Stapusaityte.

Tweede wedstrijd in Roosteren

TFS'57 speelt op zaterdag 17 september haar eerste uitwedstrijd van het seizoen 2011-2012 in Roosteren tegen de gelijknamige badmintonclub. Die club is haar sterkste speelster (Roxanne Molenmaker) kwijtgeraakt aan BV Almere, dus dat maakt de reis naar Limburg nog spannender.

Samenstelling team TFS'57

  • HEREN - Onno Quik (1981), Simon van Opstal (1982) en Roel Janssen (1982)
  • DAMES - Sarah Lammers (1981), Sharon Bindels (1986), Tak Chin Lam (1987)
  • BEGELEIDING - William van der Maas (trainer en coach), Martien en Petra van Leeuwen (teammanagers)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!