clubzoeker

Van Zijderveld verliest thuis nipt van VELO

Van Zijderveld verliest thuis nipt van VELO

Badmintonvereniging Van Zijderveld is er afgelopen zaterdagavond niet in geslaagd een goede start van het nieuwe eredivisieseizoen 2011-2012 te maken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In een matig gevuld en een ietwat benauwde De Meerkamp verloren de Amstelveners nipt van Van Zundert VELO uit Wateringen: 3-5. De wedstrijd was eigenlijk een kopie van die van het vorig seizoen. Want, ook vorig jaar troffen beide clubs elkaar in de eerste wedstrijd en in Wateringen ging de winst met dezelfde cijfers naar de Zuid-Hollanders. Alleen de formatie van de teams is anders dan toentertijd.

Bij Van Zijderveld zijn twee spelers vertrokken: Hans van Os speelt nu in de eerste divisie bij BV Slotermeer en Jorrit de Ruiter is teruggekeerd naar zijn 'oude liefde' Duinwijck. Hun plaatsen zijn nu ingenomen door de Surinaamse kampioen Virgil Soeroredjo en de jongeling Robin Tabeling. De jeugdige talenten Linda Chen en Elisa Piek hebben nu een vaste plek in het jonge team, evenals de eerste single-spelers Monique van der Wouden en Lester Oey.

Van Zundert VELO zag drie spelers uit de succesformatie van de afgelopen jaren de club verlaten en trad aan met een verjongd team. Naast de ervaren spelers Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo zijn de jonge talenten Jim Middelburg, Myke Halkema, Russell Muns en Soraya de Visch Eijbergen in het team opgenomen; laatstgenoemde speelster kwam over van Duinwijck.

Het verloop van de wedstrijd was gelijk aan dat van het vorig jaar in Wateringen. Na de enkel- en dubbelspelen was de stand gelijk (3-3), waarbij het mannen dubbel en de beide mannenenkelspelen naar de Amstelveense ploeg gingen. In de resterende twee mixed-partijen kwamen de Van Zijderveld-duo's echter (iets) te kort, waardoor de VELO-combinaties de eindstand op 5-3 in hun voordeel brachten.

Het mannendubbel ging na een spannende partij vrijwel onverwachts naar Van Zijderveld; Oey en Tabeling wonnen verrassend in straight games van Van Daalen de Jel en Suijkerland. Via het vrouwendubbel trok VELO de stand gelijk; het duo Halkema/De Visch Eijbergen was in twee games sterker dan het koppel Van der Wouden/Piek.

De mannenenkelspelen waren mooie wedstrijden om te zien. In een bijna gelijkopgaande strijd liet Oey zien dat hij in twee games beter was dan zijn tegenstander Van Daalen de Jel en de ietwat zenuwachtigspelende Soeroredjo trok tegen zijn opponent Middelburg in drie games aan het langste eind.

De vrouwensingles verliepen teleurstellend voor Van Zijderveld: de hardwerkende Van der Wouden en de nerveus ogende Chen waren duidelijk de mindere van hun tegenstandsters Malaihollo respectievelijk De Visch Eijbergen.

In de eerste mixed dubbel had het voor het eerst samenspelende koppel Soeroredjo/Chen weinig in te brengen tegen het sterk ingespeelde duo Suijkerland/Malaihollo. In de tweede mix hadden Tabeling en Piek een goede kans om de partij naar zich toe te trekken. Na tien minuten ging de eerste game naar hun tegenstanders Muns/Halkema, waarna ze in zeven minutentijd de stand in evenwicht brachten. In de afsluitende derde game maakten de jonge Van Zijderveldspelers echter teveel fouten waardoor ze de partij én uiteindelijk de winst aan Van Zundert VELO lieten.

Ondanks de nederlaag was, volgens kopman Lester Oey, Van Zijderveld niet geheel ontevreden over het vertoonde spel tegen de vice landskampioen. Oey zelf had in deze wedstrijd maximaal gescoord.

Van Zijderveld - Van Zundert/VELO (3-5)
  • MD: Lester Oey/Robin Tabeling - Dennis van Daalen de Jel/Rikkert Suijkerland 21-17 21-18
  • VD: Monique van der Wouden/Elisa Piek - Myke Halkema/Soraya de Visch Eijbergen 16-21 14-21
  • ME1: Lester Oey - Dennis van Daalen de Jel 21-15 21-15
  • ME2: Virgil Soeroredjo - Jim Middelburg 20-22 21-12 21-18
  • VE1: Monique van der Wouden - Lisa Malaihollo 16-21 11-21
  • VE2: Linda Chen - Soraya de Visch Eijbergen 11-21 13-21
  • GD1: Virgil Soeroredjo/Linda Chen - Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo 13-21 15-21
  • GD2: Robin Tabeling/Elisa Piek - Russell Muns/Myke Halkema 12-21 21-04 10-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!