SportSport

Zomaar een donderdagavond

Zomaar een donderdagavond

Uiteindelijk heb ik hem ontmoet, Ron Daniëls.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De auto volgepakt met een volle doos nylonshuttles en een volle doos wedstrijdkleding toog ik op de laatste avond van augustus richting sporthal T-Kwadraat, het architectonisch hoogstandje in het zuiden van Tilburg. Iedere keer is het weer een genoegen deze sporthal te betreden. De wirwar van trappen en balustrades doen erg denken aan een tekening van Esscher. De esthetiek van het gebouw doet echter geen afbreuk aan het gebruiksgemak. Met recht een topsporthal!

In het sportcafe was de liveuitzending Aan de Zijlijn bezig van de lokale zender. Hugo, de voorzitter van BC Tilburg, was aangeschoven om de 40-jarige club te presenteren. De birthday-boy verbaast me iedere keer in positieve zin weer met zijn eloquentie en eruditie.

Vlug naar de zaal. Kijken hoe Roel, onze nieuwe trainer, training geeft aan de districtteams. Ron zit aan de kant, samen met Joop Bergman van FIT, de fast injury treatment. Uiteindelijk treffen we elkaar in levenden lijve, na veel contact via mail en via wederzijdse contacten in de sport. Al snel komt er een discussie op gang over blessurepreventie en –behandeling.

Ondertussen druppelen de landelijke spelers binnen en ben ik in de gelegenheid om de wedstrijdshirts te verdelen onder de spelers van team 1. Custom-made in Pakistan en tot in lengte van dagen naleverbaar. Voorzien van het clublogo zal het rood-wit met zwarte piping in de taille van BC Tilburg te zien blijven in Nederland.

Inmiddels is Kwok van KW Flexible gearriveerd. Team 1 dient nog een doorpassessie te ondergaan voor VICTOR-trainingspakken, broekjes en rokjes. Vlug passen, want de bankoefeningen van Roel wachten alweer.

Ron en Roel evalueren de training van de districtteams, terwijl de landelijke spelers zich stukbijten op de bankoefeningen. De piepjes van de timer klinken nu niet altijd als muziek in de oren.

Nu het echte werk: baantraining. Ron neemt eerst Jochem en daarna Wouter apart. Chain-of-events, one-inch-punch zijn abstracte begrippen, tot je de duidelijke uitleg van Ron aanhoort.

Tegen het einde van de training praten Ron en ik nog wat bij en dien een raincheck te nemen op de Duvels in het sportcafe. De wekker loopt immers weer af om 3.00 uur. 1

Wat is de moraal van dit verhaal?

De zomer is voorbij. Er staat weer een nieuw seizoen voor de deur. Er zit dynamiek in mijn club, met Roel van Heuckelom hebben we goede trainer in huis, mijn jongste maakt haar debuut in de 1e divisie, Ron Daniëls is pure badmintonpassie en een tubetje FIT moeten we toch maar eens proberen.

Ik heb er zin in! Iedereen veel plezier dit seizoen!

IT GIET OAN!

Jan van Riel

Jan van Riel is eigenaar van een ambachtelijke bakkerij te Tilburg, vader van twee kinderen, die badmintonnen, oud-voorzitter van BC Tilburg, oud-manager van de ZNBA en NBBJ en voorzitter van de stichting NBBJ.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!