clubzoeker

Basisschool Ter Cleeff wint 15e Schoolbadmintontoernooi bij Duinwijck

Basisschool Ter Cleeff wint 15e Schoolbadmintontoernooi bij Duinwijck

Een record aantal kinderen van acht basisscholen uit de groepen 7/8 streed afgelopen woensdag 12 oktober om de titel Schoolbadmintonkampioen van Haarlem en omstreken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor de 15e keer werd het jaarlijkse Schoolbadmintontoernooi gehouden in samenwerking met Sportsupport.

Basisschool Ter Cleeff uit Haarlem sleepte met team 2 de eerste prijs in de wacht. In de finale versloegen zij De Molenwiek 2 met 8 - 4. De derde prijs werd, na een zenuwslopende wedstrijd tegen De Molenwiek 2, na een 6 – 6 score met 3 punten verschil gewonnen door De Zonnewijzer 4.

In totaal deden 27 teams mee, waarmee de sterk verouderde Duinwijckhal echt propvol was. Het toernooi startte met poulewedstrijden, waarna de poulewinnaars en de beste 2e in een afvalsysteem tot de finales doorgingen. Ten gevolge van bezuinigingen kon de succesvolle lijn van 2010 niet doorgezet worden voor de groepen 5/6. Gelukkig was het succes van vorig schooljaar nog wel terug te zien in het enorme aantal aanmeldingen.

Naast de reguliere teams die uit 2 meisjes en 2 jongens bestaan, waren er ook nog 3 teams van 3 jongens en 1 meisje. Deze teams deden buiten mededinging mee om de eer en een Sinterklaassnoeppakket. Het 3e team van de Liduina school was hierin het sterkst.

De organisatie is ontzettend blij met het grote aantal enthousiaste spelers en de gezellige sfeer die er was. Ook dit jaar is het weer gelukt om met een groot aantal vrijwilligers de wedstrijden te begeleiden. Naast de puntentelling tijdens de 300 wedstrijden die tussen 13:00 en 18:00 gespeelde werden, is het hun ook dit jaar weer gelukt om ondanks de tijdsdruk de benodigde uitleg aan de kinderen te geven. Daarmee is het gelukt om ongeveer 110 kinderen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de badmintonsport.

Als blijvende herinnering aan het toernooi had BC Duinwijck voor alle spelers nog een vaantje in petto.

In maart 2012 organiseert Duinwijck de Noord-Hollandse voorronde van het landelijke Yonex Middelbare scholentoernooi, eveneens in de Duinwijckhal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!