SportSport

BC Amersfoort haalt niveau niet in Haarlem

BC Amersfoort haalt niveau niet in Haarlem

De badmintonners uit Amersfoort bonden zaterdagavond de strijd aan met de landskampioen Duinwijck uit Haarlem.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De ploeg van coach van Wankum kwam bedrogen uit. Duinwijck was voor het eerst dit seizoen met een volledig team en het was de Amersfoorters de baas.

BC Amersfoort haalde haar niveau niet en de zo sterk geachte mixdubbels scoorden deze avond niet. Zij het dat mixspecialiste Eefje Muskens i.v.m. haar revalidatie en de komende Dutch Open slechts koos om alleen de vrouwendubbel te spelen. Deze werd trouwens wel in winst omgezet.

Lichtpuntjes waren er ook. Gayle Mahulette speelde een pracht partij tegen de voormalig Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte, de Litouwse kampioene, welke op dit moment als sterkste dame in de eredivisie geldt. Gayle snoepte Akvile de 1e game af maar kwam in de beslissen 3e derde game net te kort. Van de mannen was het alleen Edwin Ekiring die zijn niveau kon benaderen, hij klopte talent Erik Meijs in twee games. Tweede vrouw van Amersfoort Kirsten van der Valk had in Karina de Wit, voormalig topspeelster, een tegenstander welke op conditie geklopt kon worden, helaas kon Kirsten alleen de 1e game bijblijven en had in de 2e game de rust niet om Karina de Wit het moeilijk te maken. De geroutineerde speelster maakte hier dankbaar gebruik van.

Hier bleef het bij voor BC Amersfoort. De mannen stelden teleur, verlies voor Nick Fransman was niet ingecalculeerd, maar Jerry Natenstedt dacht hier anders over en de Haarlemmer klopte verrassend Fransman in de 2 games. Ook de mannendubbel bracht niet wat er was verwacht. Jelle Maas en Joéli Residay moesten hun meerdere erkennen in het duo Ridder/de Ruiter.

Een domper was het verlies van de beide mixen, coach van Wankum heeft iets om aan de werken. De dubbelspelen zijn in de wedstrijden tegen de teams uit het 2e rijtje voldoende, maar om tegen de topteams aansprekende resultaten te leveren, zal er het nodige moeten gebeuren.

De Amersfoort coach krijgt hiervoor weinig mogelijkheden. De nationale selectiespelers welke dagelijks op Papendal trainen ontbreken vaak op de clubtraining om allerlei redenen. De technische leiding van BC Amersfoort zal zich beraden om in ieder geval op de donderdagavond het gehele team bij elkaar te krijgen voor de teamtraining.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!