clubzoeker

Duinwijck verslaat titelrivaal Amersfoort

Duinwijck verslaat titelrivaal Amersfoort

De eerste badmintontopper van het eredivisieseizoen is een prooi geworden voor regerend landskampioen Duinwijck.

SportSport

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

Het treffen met BC Amersfoort werd met een 6-2 overwinning afgesloten. Dankzij deze overwinning verstevigen de Haarlemmers hun koppositie.

Voor het eerst dit seizoen was Duinwijck compleet. Playing coach Koen Ridder was terug uit Azië en Eva Krab en Erik Meijs waren voldoende hersteld van hun blessures. Hierdoor moest echter wel weer voor een nieuwe opstelling gekozen worden, wat ook nieuwe koppels in de dubbels opleverde. Een kleine gok voor coach Maurits Van Tubergen Lotgering tegen titelrivaal Amersfoort. Dat het een topwedstrijd zou worden met veel nationale selectiespelers en voormalige nationale selectiespelers bleek direct in de beide dubbels. In het mannendubbel leken Jorrit de Ruiter en Koen Ridder geen enkele last te hebben van het feit dat ze nog niet eerder samen speelden. Met veel bravoure wisten de internationals de partij in straight sets naar zich toe te trekken. Op de baan ernaast ging het vrouwendubbel naar Amersfoort. Maartje Verheul en Eefje Muskens hadden het spel goed onder controle. Wat Eva Krab en Akvile Stapusaityte ook probeerden, na drie sets ging de tweede partij naar Amersfoort.

Jerry Natenstedt zorgt voor daverende verrassing

In het eerste mannenenkel stonden Edwin Ekiring en Erik Meijs tegenover elkaar. Het was vooraf de vraag hoe Meijs het zou doen, wetende dat hij vanwege een knieblessure zijn toernooi in Tsjechië moest laten schieten. Hij begon hierdoor wat voorzichtig, waar Ekiring graag gebruik van maakte. De kopman van Amersfoort pakte dan ook de eerste set. In de tweede set kon Duinwijck langer hoop koesteren, maar vlak voor het einde was het toch Ekiring die de winst in de verlenging naar zich toe trok. In het tweede mannenenkel kon dé verrassing van de avond genoteerd worden. De elke week beter spelende boomlange Jerry Natenstedt wist in twee sets te winnen van nationale selectiespeler Nick Fransman. Met een perfect kloppende tactiek en het nodige afgedwongen geluk kwam hij geen moment in gevaar.

Akvile Stapusaityte trad in het eerste vrouwenenkel aan tegen de talentvolle Gayle Mahulette. Tot veler verbazing was het de jongeling die de eerste set naar zich toe trok met slim spel en hard werken. In de tweede en derde set kwam de ware klasse van de Litouws kampioene echter weer boven drijven, waardoor de Haarlemse overwinning niet meer in gevaar kwam. Karina Kool-de Wit trof eveneens een groot talent in Kirsten van der Valk tegenover zich. Ook hier bood de jongeling in de eerste set veel tegenstand, al was het ditmaal toch de ervaring die het won. In de tweede set wist Kool-de Wit door te drukken waardoor betrekkelijk eenvoudig de tweede set gewonnen werd.

In beide gemengddubbelspelen stonden erg sterke koppels tegenover elkaar, waardoor het vooraf moeilijk te voorspellen was welke partij door wie gewonnen zou worden. Als eerste gingen Jorrit de Ruiter en Eva Krab de baan op om te strijden tegen Jelle Maas en Kirsten van der Valk. Gedurende de partij wisselden de kansen steeds, maar was het toch Duinwijck dat het 5e punt op het scorebord zette.

In het tweede gemengddubbel van de avond waren het Koen Ridder en Karina Kool-de Wit die duidelijk aan Joéli Residay en Maartje Verheul lieten blijken dat er voor hen vanavond niets te halen was. Sterk en slim spelend wisten zij de eindscore op het bord te zetten: een 6-2 overwinning voor Duinwijck.

Met deze overwinning weten de Haarlemmers de koppositie vast te houden en zelfs iets te verstevigen. VELO uit Wateringen volgt nu op een punt, terwijl Amersfoort nu vijf punten achter staat. Over een week speelt Duinwijck een uitwedstrijd tegen Roosterse BC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!