clubzoeker

Het yennen en de knikkers

Het yennen en de knikkers

De toppers mogen weer meedoen. Heel naiëf shuttelend Nederland is blij met deze dode mus, want de spelers in kwestie is niets gevraagd en zijn derhalve helemaal niet blij.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Om het Yonex-contract te verzilveren moeten er prestaties komen, omdat een flink deel pas wordt betaald als er winst wordt geboekt op WK, EK en Olympische spelen.

Twee jaar terug waren de vier top 2 single spelers te oud bevonden om nog langer aandacht aan te besteden. De helden die we zo hard nodig hebben zoals de nieuwe voorzitter terecht vaststelt waren niet meer nodig volgens de technisch directeur. Nu, twee jaar later, zijn er nog geen nieuwe helden opgestaan en lopen de toekomstige helden van het enkelspel weg van Papendom en de nationale selectie.

De toppers zijn ondanks alle tegenwerking nog steeds de toppers en de technische staf kan in al zijn wijsheid en met veel trainers niets veranderen in Nederland, want de prestaties blijven ver achter bij de kosten.

Het blamage van Amsterdam mag niet nog een keer gebeuren, zo kunnen we in de wandelgangen horen. Gemeente Amsterdam heeft eisen gesteld, net als de NOS die niet wil komen voor een B- of C-team. En dan is het ook 5 voor 12 om ook maar iets van prestaties te laten zien op de baan. Dus de oude koeien moeten weer van stal worden gehaald om Nederland weer op de kaart te zetten en terug op koers naar een bonus.

Het contract laat geen ruimte voor het opstellen van de vier topspelers. Yonex Japan wil niet eens praten met de nieuwe leiding, dus daar komt het succes niet vandaan. Het sterke vermoeden bestaat dat het eventueel willen opstellen van de top vier gezien moet worden als een investering en zoals elke investering zal het dus geld kosten. Als je je niet aan een contract houdt, dan komt er een boete. Die boete lijkt me een logisch gevolg van het opstellen van de spelers.

Ik begrijp deze investering wel als je het bekijkt in het licht van de relatie met Amsterdam, Badminton Nederland (BNL) en de NOS. Dus zullen Amsterdam en BNL deze boete ophoesten, denk ik zo.

Nu nog maar een probleem: wat als de spelers niet willen? Wat als de spelers nu ook eisen hebben? Twee jaar lang heb je alles zelf moeten betalen, ben je door de technisch directeur in de zeik gezet en als ouwe troep afgedaan en nu word je geacht blij te zijn.

Het gaat hier om beroepssporters. Wat is hun voordeel om mee te doen? Waar is de win-win-situatie? Ik zie alleen maar winst voor BNL, Yonex en Amsterdam, maar niet voor de spelers. Het is een eenmalige uitzondering waar ze helemaal niets aan hebben.

Laten we er even voor het gemak uitgaan dat het Amsterdam en BNL tussen de 20.000 en 30.000 euro extra gaat kosten aan boetes. (Het zal er vanaf hangen hoeveel er meedoen,) Dan zou ik als advocaat van de duivel hetzelfde bedrag vragen als speler. Het is geen vergoeding van de werkelijk geleden schade, maar het is wel een goed gebaar waarbij Badminton Nederland laat zien dat de spelers onrecht is aangedaan.

Nog afgezien van de uitslag van de rechtbank hebben ze onnodig geleden onder het wanbeleid van de bond en de TD. Een bedrag van 12.500 euro per speler komt uit op een dagvergoeding voor de afgelopen 2 jaar van ongeveer 15 euro, die dan met terugwerkende kracht zou moeten worden betaald. Dit staat in schril contrast met het topsportbudget van 250.000 euro en een overschrijding van nog eens 30.000 euro waar de single spelers niets van krijgen.

Dicky, Eric, Jie en Judith: laat je niet Yennen, je hebt euro's nodig om naar de Spelen te kunnen.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!