Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Tijdens de wereldkampioenschappen jeugd speelt Jong Oranje door voor de posities 7-8. Het team slaagde er niet in om te winnen van India.

› alles over het Badminton Festival!

Door het verlies van gisteren speelde Nederland door om de plaatsen 5 t/m 8. Ook tegen India, dat verloor van Taiwan, kwam Jong Oranje in de bekende opstelling uit. Wel was de volgorde van de partijen anders. Begonnen werd er met het jongensdubbel, gevolgd door de enkelspelen en tenslotte de beide resterende dubbels.

Jongensdubbelspel

Russell en Robin moesten het opnemen tegen K. Srikanth/ G. Gopi Raju. Ze begonnen niet best maar bleven toch goed bij. Na de rust (10-11) pakte Robin gelijk een mooie servicereeks waardoor ze vier punten voor kwamen. Die gaven we niet meer uit handen en wonnen de eerste game met 21-17.

In de tweede game pakten ze gelijk een voorsprongetje. 11-8 bij de rust. Maar dat werd daarna direct goed gemaakt door de Indiërs. Hierna ging de boeiende strijd gelijk op maar uiteindelijk wonnen de Oranjespelers met 21-19 waardoor de ploeg op 1-0 kwam.

Meisjesenkelspel

Soraya moest aantreden tegen de finaliste van de onlangs gehouden Yonex Dutch Open 2011, het jonge Indische talent Sindhu. Het Nederlandse team weet dat de enkelspelen tegen dit soort landen uitermate lastig gaat worden maar in de dubbels zijn er kansen voor de Nederlandse ploeg. Soraya had het moeilijk tegen het snelle spel van Sindhu, die via 5-11 gemakkelijk de eerste game met 9-21 won.

In de tweede game was het van hetzelfde laken een pak en met 11-21 stonden de beide ploegen weer gelijk (1-1).

Jongensenkelspel

Vincent's tegenstander was P. Joshi. De Indiër speelde een behoorlijk snel spelletje en voordat Vincent het in de gaten had, stond hij met 1-7 achter. Na een 2-11 score bij de rust werd het 9-21.

In de tweede game raakte Vincent een beetje gewend aan het snelle spel van zijn tegenstander. Hij bleef tot 16-16 kansen houden. In deze prachtige game wist Joshi toch het gaatje te slaan en met 19-21 had Indië het voortrouw genomen (1-2).

Meisjesdubbelspel

Het dubbel van Myke en Gayle kon de spanning in de wedstrijd terugbrengen. Het Indiase team hadden wederom de 16-jarige Sindhu opgesteld, met naast haar S. Rane. Het werd een ware knokpartij met heerlijke rallies over en weer. In de eerste game waren de Indiërs wat gelukkiger en wonnen met 18-21.

In de volgende game hadden onze speelsters snel een voorsprong van 11-4. Maar de Indiërs kwamen goed terug tot 20-20. In de slotfase werd het dus nog behoorlijk spannend maar Myke en Gayle wisten met 22-20 de hoop op een gelijke stand levend te houden.

In de derde game lukte het niet meer. Het werd een onnodige nederlaag via 6-11 en 13-21. Een plaats bij de beste zes landen had er ingezeten.

Laatste wedstrijd

Door de 3-1 nederlaag gaat India ging door naar de strijd om de plaatsen 5-6 en Jong Oranje naar 7-8. Later vandaag is Indonesië de laatste tegenstander.

Nederland - India (1-3)

  • MD: Robin Tabeling/Russell Muns w.v. Srikanth K/Gopi Raju G. 21-19 21-19
  • VE: Soraya de Visch Eijbergen v.v. Sindhu P.V. 9-21 11-21
  • ME: Vincent de Vries v.v. Pratul Joshi 9-21 18-21
  • VD: Gayle Mahulette/Myke Halkema v.v. Sindhu P.V./Saili Rane 18-21 22-20 13-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!