badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Tijdens de wereldkampioenschappen jeugd speelt Jong Oranje door voor de posities 7-8. Het team slaagde er niet in om te winnen van India.

 

Door het verlies van gisteren speelde Nederland door om de plaatsen 5 t/m 8. Ook tegen India, dat verloor van Taiwan, kwam Jong Oranje in de bekende opstelling uit. Wel was de volgorde van de partijen anders. Begonnen werd er met het jongensdubbel, gevolgd door de enkelspelen en tenslotte de beide resterende dubbels.

Jongensdubbelspel

Russell en Robin moesten het opnemen tegen K. Srikanth/ G. Gopi Raju. Ze begonnen niet best maar bleven toch goed bij. Na de rust (10-11) pakte Robin gelijk een mooie servicereeks waardoor ze vier punten voor kwamen. Die gaven we niet meer uit handen en wonnen de eerste game met 21-17.

In de tweede game pakten ze gelijk een voorsprongetje. 11-8 bij de rust. Maar dat werd daarna direct goed gemaakt door de Indiërs. Hierna ging de boeiende strijd gelijk op maar uiteindelijk wonnen de Oranjespelers met 21-19 waardoor de ploeg op 1-0 kwam.

Meisjesenkelspel

Soraya moest aantreden tegen de finaliste van de onlangs gehouden Yonex Dutch Open 2011, het jonge Indische talent Sindhu. Het Nederlandse team weet dat de enkelspelen tegen dit soort landen uitermate lastig gaat worden maar in de dubbels zijn er kansen voor de Nederlandse ploeg. Soraya had het moeilijk tegen het snelle spel van Sindhu, die via 5-11 gemakkelijk de eerste game met 9-21 won.

In de tweede game was het van hetzelfde laken een pak en met 11-21 stonden de beide ploegen weer gelijk (1-1).

Jongensenkelspel

Vincent's tegenstander was P. Joshi. De Indiër speelde een behoorlijk snel spelletje en voordat Vincent het in de gaten had, stond hij met 1-7 achter. Na een 2-11 score bij de rust werd het 9-21.

In de tweede game raakte Vincent een beetje gewend aan het snelle spel van zijn tegenstander. Hij bleef tot 16-16 kansen houden. In deze prachtige game wist Joshi toch het gaatje te slaan en met 19-21 had Indië het voortrouw genomen (1-2).

Meisjesdubbelspel

Het dubbel van Myke en Gayle kon de spanning in de wedstrijd terugbrengen. Het Indiase team hadden wederom de 16-jarige Sindhu opgesteld, met naast haar S. Rane. Het werd een ware knokpartij met heerlijke rallies over en weer. In de eerste game waren de Indiërs wat gelukkiger en wonnen met 18-21.

In de volgende game hadden onze speelsters snel een voorsprong van 11-4. Maar de Indiërs kwamen goed terug tot 20-20. In de slotfase werd het dus nog behoorlijk spannend maar Myke en Gayle wisten met 22-20 de hoop op een gelijke stand levend te houden.

In de derde game lukte het niet meer. Het werd een onnodige nederlaag via 6-11 en 13-21. Een plaats bij de beste zes landen had er ingezeten.

Laatste wedstrijd

Door de 3-1 nederlaag gaat India ging door naar de strijd om de plaatsen 5-6 en Jong Oranje naar 7-8. Later vandaag is Indonesië de laatste tegenstander.

Nederland - India (1-3)

  • MD: Robin Tabeling/Russell Muns w.v. Srikanth K/Gopi Raju G. 21-19 21-19
  • VE: Soraya de Visch Eijbergen v.v. Sindhu P.V. 9-21 11-21
  • ME: Vincent de Vries v.v. Pratul Joshi 9-21 18-21
  • VD: Gayle Mahulette/Myke Halkema v.v. Sindhu P.V./Saili Rane 18-21 22-20 13-21

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland Ger Tabeling

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

TFS'57 het mooiste meisje, Almere de punten

7 jaar geleden

volgend artikel

Achtste plaats Jong Oranje op WK

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws