clubzoeker

Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Jong Oranje niet opgewassen tegen India

Tijdens de wereldkampioenschappen jeugd speelt Jong Oranje door voor de posities 7-8. Het team slaagde er niet in om te winnen van India.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door het verlies van gisteren speelde Nederland door om de plaatsen 5 t/m 8. Ook tegen India, dat verloor van Taiwan, kwam Jong Oranje in de bekende opstelling uit. Wel was de volgorde van de partijen anders. Begonnen werd er met het jongensdubbel, gevolgd door de enkelspelen en tenslotte de beide resterende dubbels.

Jongensdubbelspel

Russell en Robin moesten het opnemen tegen K. Srikanth/ G. Gopi Raju. Ze begonnen niet best maar bleven toch goed bij. Na de rust (10-11) pakte Robin gelijk een mooie servicereeks waardoor ze vier punten voor kwamen. Die gaven we niet meer uit handen en wonnen de eerste game met 21-17.

In de tweede game pakten ze gelijk een voorsprongetje. 11-8 bij de rust. Maar dat werd daarna direct goed gemaakt door de Indiërs. Hierna ging de boeiende strijd gelijk op maar uiteindelijk wonnen de Oranjespelers met 21-19 waardoor de ploeg op 1-0 kwam.

Meisjesenkelspel

Soraya moest aantreden tegen de finaliste van de onlangs gehouden Yonex Dutch Open 2011, het jonge Indische talent Sindhu. Het Nederlandse team weet dat de enkelspelen tegen dit soort landen uitermate lastig gaat worden maar in de dubbels zijn er kansen voor de Nederlandse ploeg. Soraya had het moeilijk tegen het snelle spel van Sindhu, die via 5-11 gemakkelijk de eerste game met 9-21 won.

In de tweede game was het van hetzelfde laken een pak en met 11-21 stonden de beide ploegen weer gelijk (1-1).

Jongensenkelspel

Vincent's tegenstander was P. Joshi. De Indiër speelde een behoorlijk snel spelletje en voordat Vincent het in de gaten had, stond hij met 1-7 achter. Na een 2-11 score bij de rust werd het 9-21.

In de tweede game raakte Vincent een beetje gewend aan het snelle spel van zijn tegenstander. Hij bleef tot 16-16 kansen houden. In deze prachtige game wist Joshi toch het gaatje te slaan en met 19-21 had Indië het voortrouw genomen (1-2).

Meisjesdubbelspel

Het dubbel van Myke en Gayle kon de spanning in de wedstrijd terugbrengen. Het Indiase team hadden wederom de 16-jarige Sindhu opgesteld, met naast haar S. Rane. Het werd een ware knokpartij met heerlijke rallies over en weer. In de eerste game waren de Indiërs wat gelukkiger en wonnen met 18-21.

In de volgende game hadden onze speelsters snel een voorsprong van 11-4. Maar de Indiërs kwamen goed terug tot 20-20. In de slotfase werd het dus nog behoorlijk spannend maar Myke en Gayle wisten met 22-20 de hoop op een gelijke stand levend te houden.

In de derde game lukte het niet meer. Het werd een onnodige nederlaag via 6-11 en 13-21. Een plaats bij de beste zes landen had er ingezeten.

Laatste wedstrijd

Door de 3-1 nederlaag gaat India ging door naar de strijd om de plaatsen 5-6 en Jong Oranje naar 7-8. Later vandaag is Indonesië de laatste tegenstander.

Nederland - India (1-3)

  • MD: Robin Tabeling/Russell Muns w.v. Srikanth K/Gopi Raju G. 21-19 21-19
  • VE: Soraya de Visch Eijbergen v.v. Sindhu P.V. 9-21 11-21
  • ME: Vincent de Vries v.v. Pratul Joshi 9-21 18-21
  • VD: Gayle Mahulette/Myke Halkema v.v. Sindhu P.V./Saili Rane 18-21 22-20 13-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!