SportSport

Jong Oranje redt het niet tegen Maleisië

Jong Oranje redt het niet tegen Maleisië

De Nederlandse jeugdploeg onder 19 jaar is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het wereldkampioenschap in Taipei. Maleisië was met 3-0 te sterk.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vandaag moest het Nederlandse jeugdteam aantreden tegen Maleisië. In verband met de politieke afwezigheid van China (het spelen in Taiwan, red.) is dit land als eerste geplaatst. Nederland zit bij de beste acht landen van de wereld en is het enige Europese land dat zo ver is gekomen. Nederland speelt nu dus nog drie wedstrijden tegen Aziatische teams om zo een ranking van 1-8 te krijgen. Een zeer leerzame ervaring voor de Nederlandse spelers.

Jong Oranje komt wederom uit in de opstelling zoals tegen Canada en Denemarken. De strijd wordt gestaakt zodra een van de teams drie partijen heeft gewonnen.

Jongensenkelspel

Vincent beet het spits af tegen Zulfadli Zulkiffli. Natuurlijk is Maleisië de favoriet en heeft het Nederlandse team niets te verliezen. Vincent deed lekker mee maar moest duidelijk wennen aan het snelle spel van de Maleisiër. Bij de eerste rust stond het 7-11. De stand was enigszins geflatteerd want er waren best leuke rallies te zien maar desondanks werd het 10-21 voor de Maleisische speler. In de tweede game ging er nog een versnelling bovenop en stond het bij de rust 3-11 na een 2-0 voorsprong. De Maleisiër was de betere speler en won derhalve ook de tweede game ruim 9-21.

Meisjesenkelspel

Soraya ging de baan op tegen Sonia Su Ya Cheah, een zeer sterke opponente die internationaal al goed aan de weg timmert. Het werd een leuke strijd waarin bleek dat de Maleisische in de eerste game beter was dan Soraya 14-21. In de tweede game speelde Soraya goed en probeerde er alles aan te doen om bij te blijven er ontstonden er mooie en lange rallies. Sonia was echter vaster en via 7-11 verloor Soraya ook de tweede game met 10-21.

Jongensdubbelspel

Deze partij kon de beslissing brengen in deze kwartfinale. Robin en Russell (FOTO) kwamen op de baan tegen Nelson Wei Keat Heg/Ee Yi Teo. Het Maleisische duo is de vice-wereldkampioen van 2010. Het ging niet slecht, sterker nog, onze spelers kwamen met 11-9 op voorsprong. Via 18-18 en 19-19 kwamen de Maleisiërs op gamepoint en via het net werd het 19-21.

Ook in de tweede game lieten onze jongens zien dat ze echt een 'werelddubbel' vormen. Wederom bij de rust een voorsprong (11-10). Het bleef een prachtige strijd die via 20-20 in Oranjevoordeel uitpakte (22-20). Dit was al een prachtig resultaat, maar misschien zat er meer in.

Robin en Russell kwamen met 5-1 voor maar daarna ook weer met 9-11 achter te staan. De Maleisiërs nog twee punten uit maar ze werden ook weer achterhaald. Via een werkelijk prachtige rally kwam Oranje op 19-19. Uiteindelijk waren het toch de Maleisische jongens die met de winst aan de haal gingen. Via 19-21 viel ook meteen het doek over deze wedstrijd. De nummer één geplaatst ging door naar de halve finale.

Nederland - Maleisië (0-3)
  • ME: Vincent de Vries v.v. Zulfadli Zulkiffli 10-21 9-21
  • VE: Soraya de Visch Eijbergen v.v. onia Su Ya Cheah 14-21 10-21
  • MD: Russell Muns/Robin Tabeling v.v. Nelson Wei Keat Heg/Ee Yi Teo 19-21 22-20 19-21

Volgende duel

De volgende tegenstander wordt de verliezer van de wedstrijd India-Taiwan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!