Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Kirsten van der Valk in de startblokken voor haar WJK

© René Lagerwaard+

Na een week hard zwoegen op de eerste VWO-6 tentamens kunnen de boeken even aan de kant.

Speciaal voor de Wereld Jeugdkampioenschap werden de tentamens voor Kirsten van der Valk een week vervroegd, zodat zij zich zonder die kopzorgen kan concentreren op het toernooi. De voorbereidingen met trainer/coach Fred van Wankum waren goed. Individuele trainingen afgewisseld met de Academy- en teamtrainingen in Amersfoort vormen een goede basis voor deelname aan dit grote toernooi.

Kirsten bereidt zich voor op haar partij in het damesenkel, het onderdeel waarin zij deelneemt op het individuele toernooi in de Taiwanese hoofdstad Taipei. De loting hiervoor wordt maandagavond op de dag van aankomst in het hotel in Taipei bepaald in een coach-meeting. Zij hoopt op wat gunstigers dan zoals onlangs op de Danish Junior Cup waar zij direct de nummer 1 geplaatste speelster en uiteindelijk ook de daadwerkelijke toernooiwinnares trof.

Dinsdag volgt nog een training in Taipei en vanaf woensdag gaat het individuele toernooi van start waar zij dankzij de steun van hoofdsponsor Carlton, subsponsoren AA-Drink en MR Badminton, het NOC/NSF en de inzet van Fred van Wankum aan deel kan nemen. Zaterdagavond nog een competitiewedstrijd in de eredivisie tegen TFS Barendrecht waarna zondagmiddag, 14:00 haar vlucht vertrekt richting Taiwan waar zij samen met Fred van Wankum voor de coaching en André van der Valk voor de begeleiding een fantastische week gaat beleven. Het toernooi is te volgen via toernooi.nl.

door

via Kirsten van der Valk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Sensatie op WJK: Oranje klopt Denemarken

6 jaar geleden

volgend artikel

Almere en Amersfoort grote winnaars eredivisie

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws