clubzoeker

Martijn van Dooremalen zou topsportbudget Badminton Nederland met 80.000 euro overschrijden

Martijn van Dooremalen zou topsportbudget Badminton Nederland met 80.000 euro overschrijden

Vandaag heeft het Bondsbestuur voor het laatst vergaderd vóór de Bondsvergadering, die volgende week zaterdag plaatsvindt in het Topsportcentrum Almere. Er zijn vandaag enkele belangrijke knopen doorgehakt.

clubzoeker

Maak kennis met Quinlen Chau!

Nadat het al eerder bij diverse partijen bekend was heeft het Bondsbestuur vandaag officieel, via een bestuursbesluit, vastgelegd dat de sector Topsport geen toestemming krijgt om - bij ongewijzigd uitzendbeleid - de topsportbegroting met € 80.000 te overschrijden. Dat betekent dat een aantal evenementen moet worden geschrapt.

Er is dus in het topsportprogramma van de nationale selectie(s) al een overschrijding van €80.000? Een overschrijding die is gemaakt zonder dat er een euro is besteed aan de vier beste singlespelers die Nederland heeft. In hoeverre is dit van de €140.000 van Yonex en welk deel van de NOC*NSF subsidies is hieraan uitgegeven?

Het bestuur staat eenmalig een overschrijding toe van € 30.000 - dit om geplande uitzendingen naar Europese jeugdkampioenschappen niet te frustreren. Ook wordt door de technisch directeur van BNL, Martijn van Dooremalen, nog onderzocht of hij bij NOC*NSF financiële middelen kan loskrijgen om o.a. de uitzending van de Olympische kandidaten Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans en Ruud Bosch/Koen Ridder naar Macao mogelijk te maken.

Gaat Martijn van Dooremalen ook lobbyen voor Dicky Palyama, Eric Pang, Judith Meulendijks en - zeker ook - Yao Jie?

Het Bondsbestuur betreurt deze gang van zaken in hoge mate. Enkele weken geleden werd door de technisch directeur gemeld dat er een overschrijding zat aan te komen. De overschrijding bleek in de praktijk echter veel hoger uit te vallen (€ 80.000) dan datgene wat als 'raming' gemeld was.

Aangezien de sector Topsport een eigen verantwoordelijkheid heeft inzake de begroting voelde het bondsbestuur zich hierdoor ernstig 'overvallen'. Het bestuur wenst ook duidelijk te maken dat bondsbureau en algemeen directeur hier geen enkele blaam treffen.

Welke consequenties gaat het financiële beleid van technisch directeur Martijn van Dooremalen hebben voor zijn dienstverband bij Badminton Nederland? Hoe ver moet je gaan als medewerker van deze bond om wegens wanprestatie uit je arbeidscontract gezet te kunnen worden? Of ben je bij Badminton Nederland verzekerd van lifetime employment?

Naar aanleiding van deze zaak heeft het Bondsbestuur vandaag besloten om zo snel mogelijk de (financiële) controle op de sector Topsport terug te brengen naar het bondsbureau in Nieuwegein.

Als niet alleen de financiële controle weggehaald wordt bij de 'sector' Topsport, wat wordt er dan nog meer weggehaald? Is dit de consequentie en het begin van het einde voor Van Dooremalen?

Toekomst topevenementen

Het Bondsbestuur heeft zich tevens gebogen over de locatie waar - met ingang van oktober 2012 - vijf jaar lang de Nederlandse kampioenschappen en de Dutch Open worden gehouden. Er is inmiddels een keuze gemaakt en zodra de contracten gescreend zijn zal de locatie bekend worden gemaakt. Dat zal hoogstwaarschijnlijk tijdens de Yonex Dutch Open plaatsvinden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!