clubzoeker

Nieuw contributiesysteem 2012

Nieuw contributiesysteem 2012

Op 15 oktober 2011 heeft de Bondsvergadering van Badminton Nederland de contributiesystematiek voor 2012 goedgekeurd. Hieronder kunt u lezen wat deze systematiek inhoudt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Bondsvergadering heeft, op voorstel van het bestuur, op 15 oktober 2011 de aanpassing van de contributiesystematiek per 1 januari 2012 goedgekeurd. In dit artikel worden de hoofdlijnen van het besluit weergegeven. De verenigingen zullen binnenkort een brief ontvangen waarin de regeling nader is uitgewerkt. Op grond daarvan kunnen vragen worden gesteld aan het bondsbureau.

Overwegingen

Het bestuur heeft zich gebogen over een nieuwe contributiesystematiek en is van mening dat het, gezien de korte tijd tussen zijn eigen aantreden en de besluitvorming in de Bondsvergadering, verstandig is de volgende procedure te volgen:

  • Het bestuur wil aan de Jaarvergadering in juni 2012 een uitgewerkt voorstel voorleggen voor de contributiesystematiek in 2013 en verder. Onderdelen zullen zijn een lage basiscontributie per lid, een verenigingscontributie, stimuleren van ledengroei, bevorderen van deelname aan evenementen en belasting naar afname van producten en diensten.
  • De huidige Uitvoeringsregeling experimenteerregeling met hardheidsclausule heeft tussen de verschillende verenigingen tot grote verschillen geleid in de gemiddelde contributie per lid. Het bestuur vindt dat een minder gewenste situatie en stelt daarom voor om deze uitvoeringsregeling (zie www.badminton.nl/badminton nederland/ reglementen/experimenteerregeling lidmaatschap en contributies) te beëindigen.
  • In 2012 wordt contributie per lid geheven en worden enkele vernieuwingen aangebracht zoals de invoering van verenigingscontributie en een lagere contributie voor nieuwe leden die gedurende het jaar worden aangemeld.
  • Er wordt een compensatiemaatregel getroffen om verenigingen die er ten opzichte van de huidige systematiek van bevroren contributies meer dan € 300 op achteruit gaan te ondersteunen. De dekking van deze compensatie wordt gevonden in een verhoging van de teambijdrage en de verenigingscontributie.

Contributieheffing

Vanaf 1 januari 2012 betalen verenigingen contributie per lid, gesplitst naar junioren en senioren (met inflatiecorrectie (+1,3%):

  • Junior: € 18,75
  • Senior: € 25,75.

Voor het opstellen van de contributienota wordt het ledental van de vereniging op 1 januari 2012 gehanteerd.

De verenigingen voor wie de nieuwe contributieheffing, in verhouding met het in 2011 gehanteerde systeem, een onevenredige verhoging oplevert zullen tegemoet worden gekomen in de contributieafdracht. Hiervoor wordt de volgende regeling gehanteerd:

Indien het verschil tussen de betaalde contributiebijdrage van 2011 en de per 1 januari 2012 te betalen contributiebijdrage groter is dan € 300, komt de vereniging onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een tegemoetkoming ter hoogte van het te betalen meerbedrag. De voorwaarden voor de tegemoetkoming zijn:

  • De contributiebijdrage per lid (bekeken over het gehele ledenbestand van de vereniging) bedraagt – na aftrek van de tegemoetkoming – minimaal € 17,50.
  • Indien de gemiddelde afdracht per lid lager is dan € 17,50, dan wordt de vereniging het aantal leden maal € 17,50 in rekening gebracht.

Voorbeeld:

Een vereniging die € 500 meer moet gaan betalen ten opzichte van de contributie in 2011 zal een tegemoetkoming van € 200 ontvangen op voorwaarde dat er gemiddeld per lid € 17,50 aan bondscontributie moet worden afgedragen. Indien zij 100 leden heeft die per lid gemiddeld € 16,50 betalen, dan zal de tegemoetkoming € 200 – (100*(€ 17,50-€ 16,50))= € 100 bedragen.

Verenigingscontributie

Er zal een verenigingscontributie worden ingevoerd. Verenigingen dragen een bedrag van € 50 af, ongeacht de grootte van de vereniging. Deze contributie wordt in januari 2012 in rekening gebracht.

Teambijdragen

De teambijdragen voor de competitieteams, met uitzondering van de Eredivisie, worden met € 20 verhoogd. Deze heffing wordt uitgevoerd bij aanvang van de betreffende competities. Voor de bondscompetitie en de meeste regiocompetities is dit september 2012.

Nieuwe leden

Het bestuur wil in 2012 een stap zetten naar een nieuw contributietarief. Verenigingen die nieuwe leden aanmelden zullen in 2012 € 7,50 betalen. De pro rato facturering, te weten naar het aantal nog resterende maanden lidmaatschap in een jaar, die tot nu toe gebruikelijk was, wordt afgeschaft. Voor ieder lid zal € 7,50 worden geheven, ongeacht het tijdstip van aanmelding in 2012. Aanvullende voorwaarde is dat een vereniging in 2012 alleen een lid tegen het bedrag van 7,50 euro kan aanmelden indien deze persoon niet in de periode 1 oktober tot en met 31 december 2011 lid is geweest van deze vereniging.

Uitvoering

Verenigingen zullen in de loop van januari 2012 een contributienota ontvangen op grond het ledental van 1 januari 2012 en de verenigingsbijdrage. Op de nota zal de eventuele toegekende compensatie worden vermeld.

De heffing van de teambijdragen vindt, zoals nu gebruikelijk, plaats na opgave van de teams voor een bepaalde competitie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!