SportSport

Roel Janssen: 'Ik denk dat we recordhouder zijn'

Roel Janssen: 'Ik denk dat we recordhouder zijn'

Het mag een klein wonder genoemd worden dat na bijna anderhalf seizoen zonder zege er nog steeds geen onvertogen woord valt. Het heeft alles te maken met de samenstelling van het eerste team van The Flying Shuttle'57.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Bergse eredivisieteam badminton komt weliswaar met slechts één speler uit eigen kweek op de vloer, maar in de loop van de jaren zijn spelers en speelsters zodanig naar elkaar toegegroeid dat sprake is van een vriendenclub die lief, maar vooral een groot aantal nederlagen met elkaar deelt. "Want de sfeer is en blijft goed", zegt Roel Janssen, "ook al komen we waarschijnlijk in de boeken als het badmintonteam dat in twee opeenvolgende seizoenen geen enkele overwinning pakte in de eredvisie.

Ik denk dat we daarmee wellicht een record in handen hebben. Ja, ik weet het, dat klinkt wat lacherig."

Fysiotherapeut Janssen (29) mag over zijn tweede seizoen in de eredivisie overigens niet eens ontevreden zijn met een score van vijftig procent. "Ik ben wat rustiger, wat stabieler geworden", zegt hij. "Bij die vijftig procent hoort echter wel de kanttekening dat je als tweede man de sterkste opponent ontloopt. Die staat tegen Simon van Opstal omdat hij hoger staat op de nationale ranking."

Hoewel andere teams zich hebben versterkt, geeft Janssen aan dat TFS nu vaker meedoet dan tijdens het eerste seizoen op het hoogste nationale niveau. "Binnen ons team is iedereen beter geworden. We spelen vaker driesetters, zitten dikwijls wat dichter bij een winstpunt, maar in het eindresultaat vind je dat niet terug. Uitslagen geven toch wel een enigszins vertekend beeld."

Na anderhalf seizoen eredivisie moet Janssen concluderen dat TFS te groot is voor servet, maar te klein voor tafellaken.

"Hoewel we van nederlaag naar nederlaag hobbelen, zijn we met zijn allen nog steeds gemotiveerd om zoveel mogelijk punten te halen. Dat is de kracht van deze groep. Toen we na de degradatie van vorig seizoen de kans kregen om via een achterdeurtje terug te keren in de eredivisie, hebben we die gepakt. Als sporter hoor je namelijk het hoogste niveau na te streven."

De opmerking staat een beetje haaks op het antwoord dat Janssen geeft op de vraag 'wat te doen bij een herhaling?'

"Dan zitten we met een dilemma. Zoals het er nu naar uitziet, degradeert echter de laatste. Maar ik kan me ook indenken dat het bestuur van de club geen heil ziet in een derde seizoen eredivisie zonder winstkansen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Meer artikelen over tfs'57