Ted's Column (week 42)

Ted's Column (week 42)
Moederdag 2019

Op de foto, gemaakt door Alex van Zaanen, tekenen de Almeerse sportwethouder René Peeters (rechts) en de bondsvoorzitter de overeenkomst over een verlengd verblijf voor de NK en Yonex Dutch Open in het Topsportcentrum Almere.

› alles over het Badminton Festival!

Maandag 10-10

Het is een hectische dag. Ik vlieg van BNR Nieuwsradio naar kantoor en vervolgens naar het Stadhuis. Dan speelt er vandaag ook nogal wat rondom de (functie van) technisch directeur. Er lekt het een en ander uit. Hou je met de vele social media tegenwoordig nog wel iets geheim...?

Dinsdag 11-10

We geven een persbericht uit over de aankomende veranderingen in de sector topsport maar daar gaat iets fout. We communiceren niet helder genoeg over het moment wanneer de vernieuwing gaat plaatsvinden. Daar krijgen we, terecht, vrijwel direct kritiek op. Vandaag beginnen de kwalificaties van de Yonex Dutch Open en ik ga naar Almere om te kijken.

Wat ziet het Topsportcentrum er weer gelikt uit. De stad Almere mag blij zijn met zo'n schitterende accommodatie: topsport- en breedtesporthal direct naast elkaar. Er zijn maar weinig kwalificatiepartijen en jammer genoeg beleven we geen Nederlands succes. We sluiten de dag af met een etentje met enkele goede vrienden.

Woensdag 12-10

Vandaag wordt het foutje in het persbericht van gisteren rechtgezet waardoor we na enkele 'negatieve' berichten de zaak weer een draai van 180 graden kunnen geven. Dat is een aloude wet van communicatie. "Fouten maken? Liever niet, maar het gebeurt soms. Maar wel zo snel mogelijk weer rechtzetten!" Mooie partijen gezien in Almere, van de jeugdige spelers Erik Meijs en Nick Fransman bijvoorbeeld. Eric en Jie gaan beiden langs de rand van de afgrond maar ze blijven wel winnen. Dicky verliest na een uitstekende eerste partij jammerlijk van een Oekraïner. Het blijft sport. Je moet soms ook een beetje geluk hebben. Jie staat matchpoint achter en wint en Dicky vlieg er net uit. Er is nog niet veel publiek maar dat kennen we van de meeste grote toernooien. Het accent ligt op het weekend.

Donderdag 13-10

In Almere kun je heerlijk langere tijd bijpraten over het nu en de toekomst van onze sport. Met spelers, trainers, sponsors en officials. Ik kom ook enkele bekenden uit de sportwereld tegen van gemeenten, die wel eens willen zien hoe wij dat doen. Ik neem ze soms mee achter de schermen. De Yonex Dutch Open in deze locatie is een prachtig visitekaartje van Badminton Nederland. Het blijft goed gaan met onze sporters. Eric, Jie en de twee belangrijke dubbels blijven in de strijd. We hopen op een of meer finales.

Vrijdag 14-10

Vandaag met diverse bestuursleden de laatste voorbereidingen doorgenomen voor de bondsvergadering. We zijn goed voorbereid en vol vertrouwen. Heel jammer dat Marloes (vakantie) en Ger (Danish Junior Cup) er morgen niet bij kunnen zijn. Nog een paar telefonische interviews gegeven en verder lekker badminton gekeken. En gelukkig gaan onze toppers weer door.

Zaterdag 15-10

Een spannende dag. Het is voor ons allemaal een eerste Bondsvergadering. We praten vooraf nog een uurtje met directeur Geert Jan, die gepokt en gemazeld is in het 'vergader-gebeuren'. De afgevaardigden stellen zich constructief en soms enigszins kritisch op. Prima.

Het gaat gelukkig van een leien dakje, niet in de laatste plaats vanwege het uitmuntende optreden van twee heren: vergadervoorzitter Henk Palm (soepel als het nodig is en enigszins streng als het moet) en penningmeester Ton (Wijers) die zich zeer grondig heeft voorbereid.

De kandidaat-bestuursleden worden allen met een zeer ruim mandaat gekozen, maar duidelijk is wel dat Henkjan Woltinge (Assen) ons populairste bestuurslid is. Hij 'wint' immers met 25-0!

De agenda verloopt vlot en om 13 uur gaan we lunchen en een uur later kunnen we weer naar de wedstrijden gaan kijken. De hal wordt voller en voller en op het hoogtepunt zijn er tegen de 1.700 toeschouwers. De sfeer zit er geweldig in. Mooi dat Yao Jie de finale haalt en jammer van de drie verliezende halve-finalisten. Maar ook Eric in het enkelspel en de dubbels Lotte/Paulien en Koen/Ruud hebben uitstekend gepresteerd.

Ik ben van plan om 's nachts de honkbalfinale Nederland-Cuba te bekijken maar het zit er niet. Ik stort in slaap...

Zondag 16-10

Een heerlijke dag in Almere. Lekker finales kijken. Maar ook enkele officiële dingetjes doen. Bijvoorbeeld het contract ondertekenen samen met sportwethouder René Peeters van Almere voor een nieuwe 5-jarige overeenkomst. Op de uitstekend ingerichte vip-tribune zijn veel goede relaties aanwezig. Twee Almeerse wethouders zijn vrijwel de hele middag van de partij en ook mensen van de provincie. Daarnaast vertegenwoordigers van diverse ambassades en officials van andere bonden. In dit verband mag onze 'ceremoniemeester' Jos Esveld wel eens genoemd worden, want hij verricht met zijn mensen geweldig goed werk. En er zijn ook veel oud-toppers aanwezig die onze bond in het verleden een gezicht hebben gegeven, zoals Lex Coene, Bas von Barnau Sijthoff, Grace Kakiay, Inge en Gaby Blommaert en Erica van Dijck, de vrouw van o.a. de negen EK-medailles!

Van veel kanten krijg ik complimenten over de uitstekende organisatie van deze Yonex Dutch Open. Maar dat compliment geef ik direct door aan toernooidirecteur Eric Bakker die er met zijn vrouwen en mannen weer iets moois van gemaakt heeft. Het is inderdaad een geoliede machine, met Alex Nelissen als vlotte spreekstalmeester.

Als de wedstrijden klaar zijn, en de vrijwilligers bedankt, is het afscheid nemen geblazen van het Topsportcentrum. Na afloop van deze pittige week tijdens het eten nog even nagepraat. Net op tijd terug voor Studio Voetbal, vaste prik zondagavond laat.

Maandag 17-10 Een dag later dan gepland dit weekboek afgemaakt. Vanwege de drukte kwam het er zondag niet van. Nu zijn er nogal wat mensen uit de badmintonwereld met vakantie, dus hopelijk is dit de inleiding voor een rustige week. Vanmiddag nog even twee CLEAR!'s bekeken. Het is elke week voor de bond toch weer 'a hell of a job' om het digitale magazine uit te brengen met de laatste stand van zaken. Complimenten voor de makers, de vormgever niet in de laatste plaats!

Agenda komende week

  • 18: nabespreking Yonex Dutch Open
  • 22: vergadering Algemeen Bestuur

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!