Ted's Column (week 44)

Ted's Column (week 44)

Maandag 24-10 - Het meest bijzondere vandaag op badmintongebied vind ik het interview dat Frits Spits heeft met Lotte Jonathans. Lotte spreekt op Radio 2 heel openhartig over de combinatie gezin & badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze legt glashelder uit hoe haar leven in elkaar zit, wat ze er voor moet doen en laten. De conclusie is - niet voor het eerst - dat Lotte een pure prof is die een geweldig 'uithangbord' voor onze sport is. Ze gaat ook altijd voor het hoogste, in dit geval: deelnamen aan de Olympische Spelen in Londen. Ik gun het iedereen, maar zeker Lotte die moeder is van twee zonen.

's Avonds een zeer prettig diner met enkele sportbondvoorzitters, onder anderen Doekle Terpstra, bekend van de schaatsbond maar vooral ook van InHolland. Inspirerend om de verhalen van collega's te horen. Je steekt er altijd wat van op.

Dinsdag 25-10

Het goede nieuws vandaag is dat we rond zijn met Martijn over zijn nieuwe functie per 1 januari. Onze vertrekkende TD gaat nog veel goeds voor de badmintonsport doen, daar ben ik van overtuigd.

Het grote gevaar van besturen is dat je zelf niet meer aan sporten toekomt, maar ik doe mijn uiterste best om me tenminste twee keer per week in het zweet te werken. Vaste prik is zondagavond. Vanavond lukt het me ook om me vrij te maken. Ik word op de tennisbaan weliswaar in de pan gehakt (what's new?), maar de bevrediging van enkele ‘wereldballen’ maakt alles goed. En het biertje na afloop natuurlijk ook...

Woensdag 26-10

Elke ochtend krijg ik berichten over badminton binnen, via Google News en vooral ook via Meltwaternews. Vandaag veel artikelen over (de nieuwe functie van) Martijn. Maar er is ook altijd veel zogenaamd 'klein nieuws'. Bijvoorbeeld een uitgebreid verhaal over BC Nijkerk, dat dankzij intensieve acties veel nieuwe leden werft. Direct een mailtje naar de club gestuurd met mijn complimenten voor de daadkracht van de club.

Donderdag 27-10

Op het bondsbureau een bespreking van het dagelijks bestuur (Clemens, Ton en mijzelf) met onze bondsdirecteur (Geert Jan). We nemen o.a. de gang van zaken rond het EK in Amsterdam door. Tenminste één keer per maand zitten we om de tafel om alle belangrijke zaken door te nemen. Dat is zeker in de beginfase van een nieuw bestuur hard nodig.

Vrijdag 28-10

Even een paar dagen weg, maar dat betekent niet dat ik de sensationele overwinning van Eline Coene en haar jeugdteam in Taipei niet volg. Wie het niet weet: Jong Oranje versloeg Denemarken en dat is iets heel bijzonders. Via manager Ger Tabeling (ook lid van het Bondsbestuur) heb ik mijn felicitaties doorgegeven aan de hele équipe, dus spelers EN begeleiding.

Zaterdag 22-10 / 23-10

Geen badminton.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!