clubzoeker

Voorbeschouwing YDO2011: mannenenkel

Voorbeschouwing YDO2011: mannenenkel

Top seed bij de mannen is Boonsak PONSANA uit Thailand. Met een zeer hoge ranking op de wereldranglijst (4e in 2010 en nu 10e) is hij dé favoriet, die volgens de plaatsing in de finale tegen Ajay JAYARAM (Indonesië) zal uitkomen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ponsana zal, voordat hij in de finale komt, eerst moeten afrekenen met de als 3e geplaatste Poolse Przemyslaw WACHA, die met de keiharde smash en lange rally’s een geduchte tegenstander is.

In de onderste helft van het schema ontmoet Jayaram, indien winst tot de finales aan hem toebedeeld zijn, volgens verwachting Jen Hao HSU uit Taipee, die als 4e geplaatst is en het afgelopen jaar een enorme progressie heeft gemaakt.

Onze nationale helden Eric PANG en Dicky PALYAMA hebben met hun beschermde status een goede kans om in ieder geval in de kwartfinales te komen. Dicky, als 6e geplaatst, zal als hij zijn rondes doorkomt uitkomen tegen Ponsana; Erik, als 5e geplaatst, zal uitkomen tegen Jayaram. Voor beiden zal dit een stevige klus in de kwartfinale worden.

Ponsana krijgt vanuit de Nederlandse hoek voldoende tegenstand: naast Dicky staan zowel Erik Meijs, Hans van Os, Jordy Hilberink en Ralp Starren in zijn kwart!

In de onderste helft staan andere Nederlandse deelnemers: Jerry Natenstedt, die een steeds hoger spelniveau bereikt, Bart Gerrits, Nick Fransman, Saber Afif en Marco de Jager zullen er alles aan doen de Oranje kleur te verdedigen.

Opmerkelijk is dat zeven van de acht geplaatste spelers een ranking tussen de 25e en 42e plaats: goed voor een super spannende strijd!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!